FOLLOW US: facebook twitter

ΚΚΕ-Ν. Καραθανασόπουλος: Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και να συντηρηθεί το δίκτυο

Ημερομηνία: 22-02-2019 | Συντάκτης:

Άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Πηνειού – Αλφειού, να αποκατασταθούν τα δίκτυα με κρατική χρηματοδότηση και να κουρευτούν τα χρέη των αγροτών που πρέπει να έχουν φθηνό νερό για τις καλλιέργειες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Ανέφερε ότι στα αντλιοστάσια λειτουργούν ελάχιστες κεντρικές αντλίες και ελλοχεύει κίνδυνος να καταρρεύσουν, λόγω της συνεχούς λειτουργίας τους και της ελλιπούς συντήρησής τους. Πρόσθεσε ότι επιβάλλονται δυσβάσταχτα τέλη χρήσης του νερού στους αγρότες, συνέπεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού και πως οι 40 εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, περνώντας ακόμη και τις εορτές σε κλίμα στερήσεων.

Δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων του ΓΟΕΒ και τα χρέη των αγροτών.

Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση δήλωσε ότι πλέον την ευθύνη της εποπτείας των ΓΟΕΒ δεν την έχουν οι δήμοι, αλλά οι Περιφέρειες. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν θα χειραγωγήσει τις διοικήσεις των ΓΟΕΒ που λειτουργούν αυτοδιοίκητα και υποστήριξε ότι τα προβλήματα προέκυψαν διότι μέρος των αγροτών δεν πληρώνει.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επανέλαβε προς τον υπουργό ότι πρέπει άμεσα να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να αποκατασταθούν οι ζημιές στα δίκτυα και να ελαφρυνθούν οι αγρότες με ευθύνη της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι απαιτείται συνολικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και υπογράμμισε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη λογική της ανταποδοτικότητας για το νερό, δηλαδή στην εμπορευματοποίησή του, που είναι μια εχθρική πολιτική για τους φτωχομεσαίους αγρότες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος