FOLLOW US: facebook twitter

Παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’: Περί Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πύργου-Περιφέρειας για τις ΟΧΕ

Ημερομηνία: 07-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

karabelas-antonisΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ(ΟΧΕ) ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ-ΑΡΧ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και συντονισμού επενδύσεων και σημαντικών παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα σε επιλεγμένες περιοχές και όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή μας έχει αναφορά στον άξονα Κατακόλου-Αρχ.Ολυμπίας.

Και θα πρέπει να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών  και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που με την δική τους πρωτοβουλία  έχει ξεκινήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας Περιφέρειας-Δήμων και άλλων φορέων.

Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις στοχευμένες παρεμβάσεις –δράσεις που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της ΟΧΕ θα υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, θα υπάρξει μία ευρύτερη αναπτυξιακή προοπτική και θα προστατευτεί το περιβάλλον πιο αποτελεσματικά.

Ταυτόχρονα θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή την φορά η δημοτική αρχή θα δράσει αποτελεσματικά, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι χρηματοδοτήσεις που θα προκύψουν από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις. Σημειώνουμε ότι η υλοποίηση του σχεδίου των ΟΧΕ μπορεί να χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές.

Για την υλοποίηση του σχεδίου και του συμφώνου αυτού προτείνουμε όπως συγκροτηθεί μία επιτελική ομάδα εργασίας στον Δήμο, που θα προχωρήσει στην καταγραφή, στην αξιολόγηση και στην ιεράρχηση των προτάσεων για τις παρεμβάσεις ή τα έργα ή τις επενδύσεις που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας. Και βέβαια σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον μελετητή που από πλευράς Περιφέρειας μελετά το σχέδιο των ΟΧΕ.

Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε ότι οι παρεμβάσεις, οι δράσεις, τα έργα που θα προταθούν να έχουν και το Κατάκολο πρωτίστως (ανάπλαση χερσαία ζώνης, χώρο υποδοχής επισκεπτών, υπαίθριο θέατρο κλπ) αλλά και την πόλη του Πύργου και την ευρύτερη περιοχή και που θα στοχεύουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας των τουριστών-επισκεπτών.

Τέλος ως παράταξη ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ συμφωνούμε για την έγκριση του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και των Δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας για την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος