FOLLOW US: facebook twitter

Κάντε μας ένα εγγόνι ή δώστε μας 650.000 δολάρια-Γονείς πάνε τον παντρεμένο γιο τους στα δικαστήρια

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένα ζευγάρι Ινδών οδηγεί τον γιο του στα δικαστήρια, απαιτώντας από αυτόν και τη σύζυγό του είτε να αποκτήσουν παιδί – το πολύ μέσα σε ένα χρόνο – είτε να πληρώσουν σχεδόν 650.000 δολάρια.

Ο Sanjeev και η Sadhana Prasad λένε ότι εξάντλησαν τις οικονομίες τους μεγαλώνοντας και εκπαιδεύοντας τον πιλότο γιο τους και πληρώνοντας για έναν πολυτελή γάμο. Τώρα θέλουν την ανταμοιβή τους σε «είδος» και συγκεκριμένα ένα εγγόνι. 

«Ο γιος μας είναι παντρεμένος εδώ και έξι χρόνια, αλλά ακόμα δεν σχεδιάζουν να κάνουν ένα μωρό», ανέφερε το ζευγάρι στην αίτηση που κατέθεσε σε δικαστήριο στο Haridwar την περασμένη εβδομάδα. «Τουλάχιστον αν έχουμε ένα εγγόνι για να περνάμε χρόνο μαζί του, ο πόνος μας θα γίνει υποφερτός», υποστηρίζουν.

Η αποζημίωση που ζητούν – 50 εκατ. ρουπίες (664.000 δολάρια) – περιλαμβάνει το κόστος της γαμήλιας δεξίωσης σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 80.000 δολαρίων και την πληρωμή του μήνα του μέλιτος του ζευγαριού στο εξωτερικό, ανέφεραν την Πέμπτη οι Times of India.

Οι γονείς κατέβαλαν επίσης 65.000 δολάρια για να εκπαιδευτεί ο γιος τους ως πιλότος στις ΗΠΑ, «μόνο και μόνο για να επιστρέψει στην Ινδία άνεργος», ανέφερε η εφημερίδα.
 

«Έπρεπε να πάρουμε δάνειο για να χτίσουμε το σπίτι και τώρα αντιμετωπίζουμε πολλές οικονομικές δυσκολίες», αναφέρει το ζευγάρι στην αίτησή του. «Και ψυχικά είμαστε αρκετά διαταραγμένοι επειδή ζούμε μόνοι μας».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Arvind Kumar, δήλωσε ότι η ακροαματική διαδικασία για την αίτηση του ζευγαριού είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου στο δικαστήριο της βόρειας Ινδίας.

Παραδοσιακά στην Ινδία οι οικογένειες είναι συχνά άρρηκτα δεμένες και ζουν στο ίδιο νοικοκυριό – συμπεριλαμβανομένων των παππούδων, των ανιψιών και των θείων. 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τάση έχει αλλάξει, με τα νεαρά ζευγάρια να προτιμούν να απομακρύνονται από τους γονείς ή τα αδέλφια τους – όπως στην προκειμένη περίπτωση – και επιλέγουν να δουλέψουν αντί να κάνουν ένα παιδί.

Πηγή: Guardian


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος