FOLLOW US: facebook twitter

«Κανονικά στο πρόγραμμα ειδικής ενίσχυσης και οι δικαιούχου του Συνεταιρισμού Τραγανού»

Ημερομηνία: 11-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Παραγωγοί του αγροτικού συνεταιρισμού ΔΙΑΣ μαζί με τους βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου, Α. Νικολακόπουλο και Δ. Καλαματιανός στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Της ειδικής ενίσχυσης αγροτών για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κρίσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα τύχουν και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΔΙΑΣ» κατηγορίας φρούτων του Τραγανού αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφθηκε χθες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τους βουλευτές του Νομού μας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλο και Διονύση Καλαματιανό.
Ειδικότερα, το κλιμάκιο των αγροτών αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δημήτρης Τσάκωνας και τα μέλη Γιώργος Φωτόπουλος, Γιώργος Σταυρόπουλος και Γιώργος Νερολόγος, οι οποίοι από κοινού με τους προαναφερόμενους βουλευτές συναντήθηκαν με την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου.
Τα μέλη και πιο συγκεκριμένα παραγωγοί βιολογικών καλλιεργειών επρόκειτο να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνολικού ύψους 26,2 εκατ. ευρώ που κατανέμονται σε 20.346 παραγωγούς, από την Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο όπως επισημάνθηκε ένα υπηρεσιακό λάθος κατά την διαδικασία τους στερούσε αρχικά αυτή την δυνατότητα.

Στην συζήτηση που έγινε και με βάση την ενημέρωση που είχε η κα Καλογήρου το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται άμεσα να επιλυθεί, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και όσοι δικαιούνται από το Τραγανό να πάρουν τα χρήματά τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της έκτακτης αυτής συνάντησης.
Από το πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους αγρότες να στηριχθούν απέναντι στα προβλήματα της Ουκρανικής κρίσης, ενισχύονται και άλλες Ομάδες Παραγωγών ή Συνεταιρισμοί της Ηλείας σε τομείς όπως καλλιεργητές με τα οπωροκηπευτικά που υλοποιούν δράσεις με στόχο το περιβάλλον, βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας, σουλτανίνας κλπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος