FOLLOW US: facebook twitter

Κανονικά οι λαϊκές Ανδραβίδας-Κυλλήνης αναστέλλεται της Μανωλάδας

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή θα λειτουργήσουν κανονικά οι Λαϊκές αγορές των Λεχαινών και της Ανδραβίδας, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία της Κυριακάτικης αγοράς στη Νέα Μανολάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης οι λαϊκές αγορές, οφείλουν να λειτουργούν ως εξής:

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών, στις λαϊκές αγορές είναι τα δύο (2) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους, στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης ενώ κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα. Να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Από τη πλευρά τους, οι  καταναλωτές οφείλουν να προσέχουν, και να αποφεύγουν τον συνωστισμό κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος