FOLLOW US: facebook twitter

… και ο Θεός μαζί μας!!: Κανονικά έπιασε λιμάνι την Κυριακή το κρουαζιερόπλοιο που ερχόταν από την Γένοβα παρά τον φόβο του Κοροναϊού…

Ημερομηνία: 03-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Πλην του ασθενοφόρου που βρισκόταν στο χώρο για παν ενδεχόμενο και τα πιστοποιητικά υγείας των επιβατών δεν υπήρχε κανένα άλλο μέτρο πρόληψης
-Κλειστά παρέμειναν πάνω από τα μισά τουριστικά καταστήματα στο Κατάκολο

Κανονικά κατέπλευσε από την Γένοβα – χωρίς να αναβληθεί η άφιξη του- και έπιασε τελικά λιμάνι στο Κατάκολο, την Κυριακή το μεσημέρι, παρά την επιστολή του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και τις επιφυλάξεις και ενστάσεις για τον κατάπλου του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου,  της τοπικής κοινότητας και του Ιατρικού Συλλόγου λόγω του Κοροναϊού, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera με περισσότερους από 1500 επιβάτες.

Ενδεικτικό αυτών των επιφυλάξεων επειδή όπως είχε υποστηρίξει στην επιστολή του και ο δήμαρχος το λιμάνι Κατακόλου δεν διαθέτει θερμικές κάμερες εντοπισμού πυρετοί για την ανίχνευση του ιού και δεν υπήρχαν γενικότερα ειδικά μέτρα πρόληψης πλην των πιστοποιητικών υγείας των επιβατών που ζήτησε η Λιμενική Αρχή από την εταιρία και ενός στελεχωμένου με προσωπικό ασθενοφόρου που υπήρχε στο χώρο για παν ενδεχόμενο, πολλά από τα καταστήματα του Κατακόλου παρέμεινα κλειστά. Όπως πληροφορηθήκαμε από τα 100 περίπου τουριστικά κυρίως καταστήματα του Κατακάλου, άνοιξε μόνο το 1/5 και ο κεντρικός δρόμος του Επινείου έμοιαζε λίγο ως… έρημη πόλη, προς έκπληξη των επιβατών της κρουαζιέρας που φαίνονταν αλλά και δήλωναν πρώτον υγιείς όλοι και δεύτερον πολλοί άνετοι με τον Κοροναϊό, λέγοντας μας ότι είναι μια απλή γρίπη και τα ΜΜΕ έχουν διογκώσει το θέμα.  Το μόνο που τους ένοιαζε όπως μας είπαν, ήταν να απολαύσουν την κρουαζιέρα τους, τις ομορφιές και τον ήλιο της χώρα μας.

Οι επιβάτιδες του πλοίου από την Ιταλία, δήλωσαν ότι ο φόβος του Κοροναϊού είναι υπερβολικός, θεωρούν ότι είναι μια απλή ίωση που αντιμετωπίζεται και ότι τα ΜΜΕ διόγκωσαν παγκοσμίως το θέμα.

 

Βεβαίως οι επιβάτες που κατέβηκαν κανονικά από το καράβι χωρίς  κάποιον ιδιαίτερο έλεγχο-  ο συγκεκριμένος κατάπλους έμοιαζε σαν μια καθημερινή τυπική κρουαζιέρα –  μάσκα δεν φόραγε κανένας, μόνο στην Ελλάδα αδειάσαμε τα φαρμακεία, επιβιβάστηκαν κανονικά στα λεωφορεία για την Αρχαία Ολυμπία και στο κόκκινο δίπατο λεωφορείο για Πύργο και πολλοί από αυτούς κινήθηκαν και ψώνισαν στο λιμάνι σε όποια από τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Μάλιστα αρκετοί καταστηματάρχες που άνοιξαν τα μαγαζιά τους δήλωναν ότι θα ήταν υπερβολή να βάλουν λουκέτο φοβούμενοι τον Κοροναϊό ο οποίος δεν περιμένει την κρουαζιέρα στο Κατάκολο για να εξαπλωθεί, όταν μάλιστα υπήρχαν βεβαιώσεις υγείας των επιβατών.

Επιβάτης από την Γαλλία – fashion icon ομολογουμένως- μας είπε ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται στη χώρα μας, τον ενδιαφέρει να περάσει όμορφα και κανένας στο πλοίο δεν νοσεί από τον Κοροναϊό.

 

Να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία τους οι ταξιδιώτες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ήταν Γάλλοι, Αυστραλοί, Γερμανοί, Ολλανδοί,  Άγγλοι αλλά και Ιταλοί ,  όχι όμως από τις περιοχές που έχουν διαπιστωθεί κρούσματα Κοροναϊού, καθώς ενώ σύμφωνα με την πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία και τις σχετικές οδηγίες της CLIA, στο πλοίο απαγορεύτηκε η είσοδος Κινέζων ή Ιταλών από τις περιοχές που εκδηλώθηκαν κρούσματα του ιού. Γι αυτό το λόγο σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αρχικά οι επιβάτες που είχαν κλείσει θέση στην κρουαζιέρα ήταν 2.200, συμπιέστηκε ο αριθμός τους και «κόπηκαν» επιβάτες από «ύποπτες» περιοχές.

Το MCM Opera, παρέμεινε στο λιμάνι Κατακόλου ως τις 7 το απόγευμα, όπου αναχώρησε για το επόμενο λιμάνι της κρουαζιέρας.

Η ιδιοκτήτρια τουριστικού καταστήματος στο Κατάκολο κ. Ε. Σπηλιοπούλου, ανέφερε ότι θα ήταν υπερβολικό να κλείσει το κατάστημά της φοβούμενη τον Κοροναϊό γιατί δεν περιμένουμε ότι θα εξαπλωθεί στη χώρα από το Κατάκολο.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος