FOLLOW US: facebook twitter

Κάνω διακοπές στην Ηλεία: Χρυσές παραλίες, φυσικό κάλλος και αρχαιολογικός πλούτος

Ημερομηνία: 22-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα
-Σύντομος οδηγός για τους επισκέπτες

Η Ηλεία είναι ένας νομός που συνδυάζει τα πάντα για τέλειες διακοπές. Χρυσαφένιες παραλίες για μπάνια σε καθαρές θάλασσες, φυσικό κάλλος και βεβαίως αρχαιολογικό πλούτο, με μνημεία μοναδικά, όπως την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα, το κάστρο Χλεμούτσι και τον Επικούρειο Απόλλωνα. Ένα ταξίδι που μπορεί να μείνει αξέχαστο στον επισκέπτη συνδυάζοντας όλα τα είδη του τουρισμού. Ψυχαγωγικό, αρχαιολογικό, ιαματικό, θρησκευτικό αλλά και γαστρονομικό, καθώς στην Ηλεία θα βρείτε παραδοσιακά εδέσματα και γεύσεις σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.

Ξενάγηση στα μνημεία της Ηλείας

Οι επισκέπτες έλληνες και ξένοι, το πρώτο πράγμα που βάζουν σαφώς στο πρόγραμμά τους όταν επισκέπτονται την Ηλεία, είναι η επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και τα Μουσεία, στον Επικούρειο Απόλλωνα τον μικρό Παρθενώνα με τον εντυπωσιακό Ναό και στην Αρχαία Ίλιδα, το τελειότερο σημείο τέλεσης των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης μπορούν να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου αλλά και σε άλλα μνημεία του νομού. Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραλείψουν μια ξενάγηση στο φράγκικο Κάτρο Χλεμούτσι στην Κυλλήνη συνδυάζοντάς το με ένα ωραίο μπανιο στις υπεροχες παραλίες της περιοχής.

Καϊάφας: Στο λουτρό των Νυμφών- Ιαματικός τουρισμός

Στον Καϊάφα, θα σας υποδεχτεί ένα εντυπωσιακό πευκοδάσος. Σε αυτήν τη γνωστή ελληνική λουτρόπολη, τα ιαματικά νερά πηγάζουν από τα σπήλαια των Ανιγρίδων και Ατλαντίδων νυμφών, «σπίτια» των μυθικών αυτών μορφών. Μία στενή λωρίδα γης χωρίζει τη θάλασσα από τη λίμνη του Καϊάφα, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης… Διακοπές που μοιάζουν με παραμύθι! Η λουτρική περίοδος έχει ξεκινήσει και μπορείτε να κάνετε τα ιαματικά σας λουτρά στο υδροθεραπευτήριο και στην πισίνα με χαμηλό κόστος.

Εξόρμηση στις παραλίες

Η μεγάλη ακτογραμμή που αγκαλιάζει τη δυτική πλευρά της Ηλείας με τα υπέροχα νερά του Ιονίου κάνει τα καλοκαίρια σας ονειρικά και την επιθυμία σας για «ακόμα λίγο καλοκαίρι, ακόμα λίγο αλμύρα» πιο έντονη. Τα μοναδικά φυσικά τοπία εναλλάσσονται μεταξύ τους και οι επιλογές που σας προσφέρονται είναι αμέτρητες. Αξίζει να δείτε:

Ζαχάρω, μέσα στη φύση

Το ένα της κομμάτι «σκαρφαλώνει» στο χαμηλό λόφο. Το άλλο απλώνεται σε μία πεδιάδα, καταλήγοντας σε μια εξαίσια αμμώδη παραλία, που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Γύρω, πεύκα και ελαιόδεντρα.

Χρυσή παραλία, ατέλειωτες διακοπές

Αμμώδεις, με κρυστάλλινα νερά, άλλες ιδανικές για θαλάσσια σπορ, άλλες για χαλάρωση και ηρεμία, πολλές βραβευμένες με γαλάζια σημαία. Άλλες τις στολίζουν τα κρινάκια της θάλασσας και άλλες τα  πεύκα. Το Αρκούδι, τα Γλύφα, η παραλία Καΐάφα, η Χρυσή Ακτή, η Ζαχάρω, ο Άγιος Ανδρέας, το Λεβεντοχώρι, το Σαμικό, το Βαρθολομιό κ.α. θα αλλάξουν εφεξής το γεωγραφικό προσανατολισμό των διακοπών σας.

Κατάκολο: Γραφικό και κοσμικό

Ανακαλύψτε το γραφικό λιμανάκι στο Κατάκολο: εδώ δένουν οι ψαρόβαρκες και σερβίρουν μεζέδες οι ταβέρνες. Βόρεια, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, ένα άλλο Κατάκολο σάς αποκαλύπτεται: τα καλύτερα παραλιακά μπαρ της Ηλείας βρίσκονται σε μικρούς κολπίσκους, ιδανικούς για μπάνιο και πάρτι. Νότια του Κατάκολου, θα συναντήσετε την απέραντη παραλία του. Αμμώδης και χρυσαφένια, απλώνεται πολλά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά μέχρι την Κυπαρισσία.

Κυλλήνη

Το γνωστό λιμάνι της Ηλείας από όπου ξεκινούν τα ταξίδια για τα Επτάνησα, αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη, δεν είναι ένα μέρος που το γνωρίζεις απλώς διερχόμενος. Η Κυλλήνη με τις ομορφιές της σε προκαλεί να ρίξεις άγκυρα και να απολαύσεις ήρεμες διακοπές σε απέραντες παραλίες, που τις δροσίζει το αεράκι του Ιονίου και τις χρωματίζουν εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα.

Οινοποιεία Ηλείας

Τα Κτήματα της περιοχής οργανώνουν επισκέψεις γευσιγνωσίας και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θα σας μυήσουν στα μυστικά της παραγωγής οίνου. Στην κορυφή των Οινοποιείων, τα πλέον επισκέψιμα Κτήματα, είναι το ειδυλλιακό  Κτήμα Μερκούρη και το Κτήμα Μπριτζίκη, όπου μπορείτε να αγοράσετα και τα εκλεκτά εμφιαλωμένα κρασιά τους.

Και στα δυο Κτήματα γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις και η ξενάγηση σε αυτά είναι εμπειρία μοναδική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος