FOLLOW US: facebook twitter

Στ. Καννής: Ευτυχώς που ο δήμαρχος παρακολουθεί τις χρηματοδοτήσεις των άλλων (έστω και ως τουρίστας)

Ημερομηνία: 01-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μετά την κατακραυγή που επέσυρε η εκτός έδρας μετακίνηση του Δημάρχου στην Ιθάκη για να συναντηθεί επί τριήμερο… με τον Δήμαρχο Ιθάκης και να συνεργαστούν σε θέματα πολιτισμού, χρειάστηκαν μια συνέντευξη τύπου, μια μακροσκελής ανακοίνωση και κάποιες στημένες φωτογραφίες, για να προσπαθήσει το καλοπληρωμένο επικοινωνιακό δημαρχιακό σύστημα να «καλύψει» την πρωτοφανή πρόθεση του Δημάρχου να κάνει διακοπές με πληρωμένα έξοδα.

Τα ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση: Aν ήταν νόμιμη η δαπάνη για τα έξοδα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οχήματος, διανυκτέρευσης και καταβολής αποζημίωσης, γιατί ο Δήμαρχος δεν την εισπράττει; Ή αν είχε εξ αρχής πρόθεση να μην την εισπράξει, γιατί έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε από την Οικονομική Επιτροπή να την εγκρίνει;

Προφανώς ο Δήμαρχος συνελήφθη να «κλέπτει οπώρας» και ανέκρουσε πρύμναν.

Βέβαια, τα όσα ευφάνταστα ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, είναι λόγια της στιγμής και αέρας κοπανιστός, από αυτόν που πλουσιοπάροχα προσφέρει στους δημότες τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην δημοτική αρχή.

Και φυσικά, ο Δήμαρχος παρέβλεψε να αναφέρει ότι η κ. Μενδώνη βρέθηκε στην Ιθάκη την 27-8-2021, ενώ οι δήθεν προγραμματισμένες τριήμερες επαφές του θα γίνονταν από τις 24-8-2021 έως τις 26-8-2021. Η αλήθεια είναι δεν έγινε καμία συνάντηση ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού και τον Δήμαρχο Πύργου. Απλώς, ο κ. Αντωνακόπουλος στήθηκε μπροστά της, όταν αυτή επισκέφθηκε την Iθάκη (27-8-2021), για να βγάλει μια στημένη και άνευ νοήματος φωτογραφία.

Για όποιον έχει την παραμικρή αμφιβολία, ας διαβάσει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, για την επίσκεψη της Υπουργού στην Ιθάκη. Ουδεμία αναφορά γίνεται σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου, ο οποίος ως «τουρίστας» έκανε μια βόλτα από τη σύσκεψη των φορέων του νησιού για να φωτογραφηθεί.

ΥΓ. Δήμαρχε, διάβασε την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, για να δεις τον τρόπο που ένα νησί διεκδικεί με σοβαρότητα και πετυχαίνει την απορρόφηση τεράστιων πόρων, μέσα σε κλίμα ομόνοιας και συνεργασίας όλων των φορέων του.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος