FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: Ο κατήφορος του δημάρχου Πύργου

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο κατηφορικός δρόμος του κ. Δημάρχου καταλήγει πάντα στο ίδιο αδιέξοδο. Το ψεύδος και τη συκοφαντία. Είναι το αδιέξοδο που σφραγίζει την  αλαζονεία του και την παντελή έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου για το Δήμο.

Υπό το κράτος  σύγχυσης και πανικού, οΔήμαρχος Πύργου, ευρισκόμενος σε δεινή πολιτική θέση εξαιτίας της δημοσιοποίησης της εν κρυπτώ απόπειράς του να εγκαταστήσει δομή φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην Νοσοκομείο Πύργου, επέλεξε τον δρόμο της συκοφάντησης του προσώπου μου αναπαράγοντας αισχρές ψευδολογίες του παρελθόντος. Αναφέρεται στην από κοινού με τον πρώην Δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο συμμετοχή μου σε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για τη μεταβίβαση ακινήτου στο Δήμο Πύργου,αφήνοντας αιχμές και δόλια υπονοούμενα.

Το 2008 ο Δήμος Πύργου αναζητούσε  για αγορά οικοπεδική έκταση πλέον των 40 στρεμμάτων, όμορη με τον βιολογικό καθαρισμό στην περιοχή Αγγινάρα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι  ανάγκες για τη μελλοντική επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού, αλλά και  την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής μετά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Ενημερώνω τον κ. Αντωνακόπουλο ότι η εμπλοκή εμού και του τότε Δημάρχου στο συγκεκριμένο πληρεξούσιο έχει να κάνει με την προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε την αγορά του παραπάνω ακινήτου για λογαριασμό του Δήμου Πύργου. Και αυτό γιατί ως όμορο, ήταν το μοναδικό κατάλληλο ακίνητο για το συγκεκριμένο σκοπό. Στο πληρεξούσιο αυτό δεν λειτουργήσαμε ως ιδιώτες αλλά ως υπεύθυνοι αιρετοί που προτάξαμε το κοινό συμφέρον, με αποτέλεσμα το ακίνητο αυτό πλέον να ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Πύργου, υπό απόλυτα νόμιμες, διαφανείς και συμφέρουσες για το Δήμο συνθήκες. Σημειώνω, τέλος, ότι το το καταβληθέν τίμημα υπολείπεται της εκτιμηθείσας από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών αξίας του ακινήτου κατά 49.000 ευρώ όπως επιβεβαίωσε η υπ’ αριθμ. 18875/22-12-2019 απόφαση του γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε εξέταση προσφυγής κατά της υπ’ αριθμ. 537/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύργου που έκρινε για τον ίδιο λόγο ότι η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου είναι συμφέρουσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά στη προσωπική διαδρομή του κ. Αντωνακόπουλου που πετάει λάσπη συκοφαντώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Το ίδιο έχει κάνει και στο παρελθόν, στις βουλευτικές εκλογές του 2012, όταν συκοφάντησε εκλεγέντα Βουλευτή για συμμετοχή του σε πλαστογραφία με σκοπό την ανακήρυξή του ως υποψήφιου Βουλευτή. Ο ισχυρισμός αυτός εν τέλει κατέπεσε σε όλα τα αρμόδια Δικαστήρια που προσέφυγε και ο Δήμαρχος υποχρεώθηκε σε άτακτη υπαναχώρηση.

Όσον αφορά στην τωρινή προσπάθειά του να σπιλώσει την προσωπικότητά μου, τον ρωτάω ευθέως:

–  Θεωρεί ότι από την συμμετοχή μου στο εν λόγω πληρεξούσιο απέβλεπα σε οποιοδήποτε προσωπικό και κυρίως οικονομικό όφελος; 

– Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εμπλοκή μου ενέχει οποιοδήποτε ανήθικο ή παράνομο στοιχείο; 

– Θεωρεί ότι από τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ακινήτου, ο Δήμος Πύργου ζημιώθηκε; 

Κύριε Δήμαρχε, σε περίπτωση που δεν απαντήσεις άμεσα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, νομικής και ηθικής τάξης, θα είσαι για ακόμη μια φορά στην πολιτική σου καριέρα ένας κοινός συκοφάντης, που μπροστά στο πρόσκαιρο πολιτικό του συμφέρον δεν ορρωδεί προ ουδενός. Η αθλιότητα των ψευδολογιών σου είναι αντίστοιχη του πολιτικού ήθους σου. Σε χαρακτηρίζει και θα σε συνοδεύει για πάντα.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος