FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: “Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια”

Ημερομηνία: 15-02-2021 | Συντάκτης:

“Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια”

Γ. Σεφέρης

Αγαπητέ μου Γιάννη,
έχεις πολλές φορές αποδείξει στην διάρκεια της πολιτικής σου «καριέρας» ότι διαθέτεις πολύ κοντή μνήμη. Δε σε μέμφομαι γι΄αυτό, γιατί, κατά τον Δαρβίνο, η προσαρμοστικότητα των ειδών βοήθησε πάντοτε στην επιβίωσή τους. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τη φυσική ζωή, αλλά έχει πληθώρα εφαρμογών και στην πολιτική ζωή.
Στην τελευταία σου ανάρτηση, με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνω ότι αναφέρεσαι σε ζητήματα που άπτονται της θητείας προηγούμενων δημοτικών αρχών, με σκοπό να πλήξεις την προσωπική εντιμότητα και την πολιτική αξιοπιστία μου. Δε μπορώ, λοιπόν, παρά να σου θυμίσω τα εξής:

1. Ούτε προκάλεσα ούτε πρωτοστάτησα σε οποιαδήποτε δίωξη πολιτικού μου αντιπάλου. Το μεγαλύτερο ποσοστό της δικαστικής ταλαιπωρίας του κ. Λιατσή προήλθε από κάποιον ανώνυμο επιστολογράφο, για την πραγματική ταυτότητα του οποίου ίσως ο νυν Δήμαρχος μπορέσει να σε διαφωτίσει σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι μπορώ εγώ.

2. Τα ίδια ισχύουν και για όσα παντελώς αναληθή αναφέρεις για δήθεν διώξεις συμπολιτών μας εξαιτίας δικών μου ενεργειών. Ο ισχυρισμός σου αυτός μόνο ως αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί, αλλά επειδή είναι απολύτως συκοφαντικός, σε καλώ να τον ανακαλέσεις, αλλιώς θα υποχρεωθώ να αμυνθώ με κάθε νόμιμο μέσο.

3. Για όλα τα υπόλοιπα, που σχετίζονται με τη θητεία Παρασκευόπουλου, είσαι πιο αρμόδιος εμού να απαντήσεις, γιατί επικροτώντας την πολιτική του στάση και συμπεριφορά, συνειδητά επέλεξες στη δεύτερη θητεία του να διατελέσεις Αντιδήμαρχος Οικονομικών, έχοντας πλήρη γνώση των κεντρικών πολιτικών του τότε Δημάρχου. Και προφανώς, δεν νομίζω ότι θα ήσουν στέλεχος της τότε δημοτικής αρχής κατά τη δεύτερη θητεία της, αν πίστευες ότι βαρυνόταν από σκιές παρανομίας.

4. Εξάλλου, όσον αφορά σε έργα που προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις για μέλη της παράταξής μου, ως μέλος της τότε Οικονομικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, είχες υπερψηφίσει όλες τις σχετικές αποφάσεις. Αυτό βέβαια αφορά και στα άλλα μέλη της τότε δημοτικής αρχής, που ψήφιζαν θετικά σε όλα τα όργανα που συμμετείχαν και σήμερα συνεργάζονται με τον Δήμαρχο.

5. Σε σχέση με το έργο της πλατείας Πύργου, θα σου θυμήσω ότι ο κ. Αντωνακόπουλος ήταν αυτός που την 19-3-2018 μαζί με τον νυν Γ.Γ. του δήμου, κ. Βαρελά, ως δημοτικοί σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης, καταψήφισαν την υποβολή πρότασης για το συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

6. Επίσης, σε ενημερώνω ότι σε σχέση με έργο του 1.404.000 ευρώ, η ποινική διαδικασία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, μετά από τα δημοσιεύματα του τύπου. Η μόνη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλα συνδέεται με την παραποίηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου, με σκοπό να παραπλανηθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο (!!), το οποίο, όμως, μετά από φάκελο που απέστειλα, αναθεώρησε την αρχική απόφασή του, δικαιώνοντάς με απόλυτα.

7. Μετά απ’ όλα αυτά τα πρωτοφανή, αντί να απολογήστε, επιλέγετε να εκτοξεύσετε εναντίον μου λάσπη. Σε διαβεβαιώνω, όμως, ότι, όσες αήθεις επιθέσεις κι αν δεχτώ, θα συνεχίσω αταλάντευτα στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στην αποτροπή της υπογραφής αυτής της χαριστικής σύμβασης με την αθηναϊκή εταιρία που επέλεξε ο Δήμαρχος. Θα συνεχίσω, δηλαδή, να ασκώ με υπευθυνότητα το ρόλο της αντιπολίτευσης, ρόλο τον οποίο εσύ εγκατέλειψες λόγω της έμμισθης Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων που κατέλαβες. Γιατί τα πάντα στη ζωή δεν είναι «πραγμάτεια».

ΥΓ. Γιάννη, ανάτρεξε στο διαδίκτυο για να θυμηθείς τους χαρακτηρισμούς που σου απέδιδε δημοσίως ο Δήμαρχος, που σήμερα υπερασπίζεσαι, όταν ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, με αφορμή δικαστική σου εμπλοκή. Θα τα αναπαρήγαγα, αλλά είναι άκρως προσβλητικά για την προσωπικότητά σου.

Στάθης Καννής
Δικηγόρος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος