FOLLOW US: facebook twitter

Στ. Καννής: Άμεση η ανάγκη κατάθεσης συνολικής πρότασης για δομές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα της κατάργησης του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο διατρανώσαμε την κοινή μας βούληση για την παραμονή του, στηρίζοντας κάθε ενέργεια που θα επέλεγε η δημοτική αρχή που έχει και την ευθύνη για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του. Κινηθήκαμε σε πνεύμα ενότητας και παρείχαμε τη σύμφωνη γνώμη μας σε ό, τι μας ζητήθηκε.

Μάλιστα, σε ένδειξη της ομόθυμης στήριξής μας, όλο αυτό το διάστημα, δεν εκδώσαμε ούτε μία αντιπολιτευτική ανακοίνωση, πλην εκείνης για τη δημόσια προβολή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα αποτελούσε ένα ακόμα όπλο στα χέρια της δημοτικής αρχής.

Βέβαια, η δική μας υπεύθυνη στάση δεν αναιρεί την πεποίθησή μας ότι η τακτική που επέλεξε η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει στατικά ένα πεδίο που απαιτεί δυναμική ευελιξία. Η δυναμική διεκδίκηση των κεκτημένων δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, αν δεν συνοδεύεται και από την παράλληλη παρουσίαση αξιόπιστων και τεκμηριωμένων εναλλακτικών προτάσεων, που ίσως μετέτρεπαν την κρίση σε ευκαιρία.

Το κενό αυτό έγινε ακόμα πιο αισθητό μετά την τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή, κατόπιν ερώτησης των βουλευτών Ηλείας κ. Καλαματιανού και Κατρίνη, ότι δεν έχει κατατεθεί ούτε μία επίσημη πρόταση από την Ηλεία. Το γεγονός αυτό, χωρίς να αποσείει σε καμία περίπτωση τις κύριες ευθύνες του Πανεπιστημίου Πατρών και του Υπουργείου Παιδείας, θέτει κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για τον Δήμο Πύργου.

Είναι κραυγαλέα παράλειψη της δημοτικής αρχής ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί στον αρμόδιο Υφυπουργό που χειρίζεται τα θέματα μια συνολική, τεκμηριωμένη πρόταση για τη λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος ούτε καν ασχολήθηκε με τις προτάσεις που κατατέθηκαν τον τελευταίο διάστημα από τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών που συνδυάζει την μουσειολογία με τον πολιτισμό και τις σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές  και από τον βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα για τη μεταφορά του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη συστέγασή της με το Τμήμα της Μουσειολογίας ή τη φιλοξενία ΙΕΚ τριετούς πανεπιστημιακής φοίτησης που πρόκειται να λειτουργήσουν στη χώρα. Και όλα αυτά υπό το πρίσμα του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, που δεν είναι άλλο από την Ολυμπιακή Γη, και πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που φαίνεται ότι κινείται πιο διορατικά από εμάς.

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας του Δήμου Πύργου είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί καν στη δημοσιότητα η πρόταση που μας λένε ότι έχει συνταχθεί για τη δημιουργία  ΤΕΦΑΑ. Αλήθεια έχει συνταχθεί και πoύ την έχουν παραδώσει;

Ο Δήμαρχος από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, με κάθε δημόσια τοποθέτησή του, υβρίζει και προσβάλλει τους πάντες, δημιουργώντας κάθε φορά και έναν ακόμα εχθρό για την πόλη μας, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Αντί να αθροίζει χρήσιμους συμμάχους, πολλαπλασιάζει τους αντιπάλους της πόλης μας. Το να αποκαλείς τον αρμόδιο Υφυπουργό «Ιμπραήμ» είναι η μια απάντηση στον Υφυπουργό, αλλά μάλλον δεν λύνει το πρόβλημα. Μπορεί να βοηθάει στην αλίευση ψήφων, στην εξασφάλιση πρωτοσέλιδων, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν έχεις καταφέρει τίποτα, κάνοντας έναν ακόμα εχθρό.

Το θέμα της λειτουργίας δομών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία, μετά τη  θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, μας θέτει ούτως ή άλλως προ νέων διλημμάτων αλλά και νέων προοπτικών. Μόνο η μέθοδος, η σοβαρότητα και ο συντονισμός των δυνάμεών μας μπορεί να φέρει βιώσιμα αποτελέσματα για τον τόπο μας.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος