FOLLOW US: facebook twitter

«Ο ΚΑΝΕΝΑΣ και ο ΚΑΘΕΝΑΣ» απόψε τα Καβάσιλα

Ημερομηνία: 11-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

kalogeropoulos-kanenas

Ο Νίκος Καλογερόπουλος εμφανίζεται στο 4ο Φεστιβάλ Πηνειού σε μια αριστοφανικού τύπου πολιτική σάτιρα

Μια πολιτική σάτιρα Αριστοφανικού χαρακτήρα, με μια μοναδική ερμηνεία από τον Νίκο Καλογερόπουλο ανεβαίνει σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Πηνειού.

Ο λόγος φυσικά για την πολιτική σάτιρα του Νίκου Καλογερόπουλου «Ο ΚΑΝΕΝΑΣ και ο ΚΑΘΕΝΑΣ». μια ωδή με λαϊκά άσματα, αφιερωμένη ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ που κατέθεσε τη ψυχή του, την περιουσία του, την ελπίδα του, όχι όμως την αξιοπρέπεια του και τα όνειρα του.

 Μια παράσταση όπου τα κείμενα, τη μουσική και τη σκηνοθεσία έχει ο Μεσσήνιος ηθοποιός, ο οποίος για μια ακόμη φορά, δίνει τα ρέστα του σε αυτήν του την ερμηνεία. Το έργο είναι έντονα πολιτικοποιημένο και μάλιστα είναι γροθιά στο στομάχι για το πολιτικό σύστημα τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρώπης γενικότερα.

Δεν διατάζει να εκφραστεί επί σκηνής ο Νίκος Καλογερόπουλος κατά τα πρότυπα του Αριστοφάνη και να λοιδορήσει και να βωμολοχήσει χωρίς να ενοχλήσει την αισθητική κανενός. Οι δύο άστεγοι πρωταγωνιστές παρουσιάζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας και μάλιστα υπάρχουν αρκετές στιγμές στο έργο όπου το χαμόγελο διαδέχεται η θλίψη, η συγκίνηση αλλά και η επαναστατική διάθεση. Περνά ο θεατής από ένα καθαρτήριο ψυχής και ανακαλύπτει ξανά όσα είχε βάλει στην άκρη του μυαλού του και της ψυχής του και διαπιστώνει ότι τελικά δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Στην παράσταση ακούγονται και τραγούδια τα οποία έχει γράψει ο Νίκος Καλογερόπουλος και ερμηνεύουν οι «Άποροι Άρχοντες». Στη σκηνή για πρώτη φορά εμφανίζεται και ο γιός του Νίκου Καλογερόπουλου, ο νεαρός καλλιτέχνης Ιάσωνας Καλογερόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος