FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» για τους μπαταχτσήδες της ΔΕΥΑΠ

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Αυστηρό μήνυμα Αντωνακόπουλου προς τους μεγαλοοφειλέτες νερού

Αυστηρό μήνυμα προς τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑ Πύργου έστειλε χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Επιχείρησης, Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, τον αντιπρόεδρο Γ. Καραστέργιο και τον διευθυντή της υπηρεσίας Νίκο Καλαμπρέζο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι τα χρέη απειλούν τη λειτουργία της επιχείρησης, αποκαλύπτοντας ότι έχουν εντοπιστεί πολυκατοικίες που οφείλουν 10.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς νερού, και πρόσθεσε ότι η υπομονή και η καλή προδιάθεση έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

«Το πρόβλημα με την καθυστέρηση του κόστους του πόσιμου ύδατος οξύνεται καιέχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ. Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα καλής θέλησης. Έχουμε στο οπλοστάσιό μας πειθαρχικά μέτρα, αλλά θέλουμε να εξαντλήσουμε την καλή πίστη και την καλή συνεργασία μεταξύ πολιτών, ενοικιαστών διαχειριστών και δήμου. Είναι η τελευταίαπίστωσηχρόνου που δίνουμε, αφού αν συνεχίσουν κάποιοι να επιδίδονται στο “επάγγελμα” του κακοπληρωτή, θα εφαρμοστούν μέτρα αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου και στηλίτευσε τους συνειδητούς μπαταχτσήδες διαχωρίζοντάς τους από όσους πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

«Είναι αντικοινωνική συμπεριφορά το να μην πληρώνει  κάποιος συνειδητά και συστηματικά. Υπάρχουν και οι αναξιοπαθούντες, τους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να διαχωρίσουμε και δεν θα είμαστε εξοντωτικοί μαζί τους. Όμως το να αρνούνται κάποιοι υποκριτικά να πληρώνουν αυτό που τους αντιστοιχεί, ρίχνοντας το φορτίο σε άλλους συμπολίτες τους που δεν έχουν μεγάλα εισοδήματα  να πληρώνουν το δικό τους το νερό, δεν θα γίνει πλέον ανεκτό. Μη νομίσουν κάποιοι ότι θα θέσουν σε ομηρία όλους τους καλοπληρωτές για να καλυφθούν. Έχουμε τον τρόπο να αναδείξουμε τους κακοπληρωτές και να τους στείλουμε στη Δικαιοσύνη, για να υποστούν τα όποια μέτρα οικονομικού χαρακτήρα προβλέποντα» ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος σημειώνοντας ότι ο δήμος Πύργου συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις οφειλές του στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Ερυμάνθου» αλλά αν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, θα υπάρξει αντίκτυπος.

«Έχουμε παραλάβει τον φόρο Ερυμάνθου, με μια τιμή νερού όχι από τις χαμηλότερες στην Ελλάδα, διότι εν μέρει συντηρούμε και τον αγωγό. Μονομερώς ο Πύργος συντηρεί ουσιαστικά το έργο. Αυτή τη στιγμή πληρώνεται το 60% του νερού. Το υπόλοιπο είναι διαρροή είτε κλοπή, άρα δεν μπορεί να είναι δημόσιο έργο που το πληρώνουν οι πολίτες σε μια λογική ξέφραγο αμπέλι. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θέλουμε να διαφυλάξουμε τον κοινωνικό του χαρακτήρα, όχι όμως να επιδοτούν κάποιοι αυτούς συστηματικά και συνειδητά δεν πληρώνουν και να υπάρχει ασυδοσία στη διαχείριση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο  διευθυντής της ΔΕΥΑ Πύργου, Ν.Καλαμπρέζος, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές υπολογίζονται στο 30%, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί χρωστάνε μεγάλα ποσά που φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος