FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» για προσοχή στο κυνήγι

Ημερομηνία: 28-12-2020 | Συντάκτης:
-Τι επισημαίνει στην «Πρωινή» το μέλος του ΔΣ της Γ’ ΚΟΠ, Άλκης Κωνσταντόπουλος

Την ικανοποίησή τους για την άρση της απαγόρευσης θήρας εκφράζουν οι κυνηγοί της Ηλείας, τονίζοντας ότι έστω και με καθυστέρηση έγινε αντιληπτό από την κυβέρνησης πως δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει να ισχύει. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το κυνήγι επιτράπηκε ξανά από τα Χριστούγεννα και αρκετοί έσπευσαν στην ύπαιθρο, τηρώντας πάντα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ ‘ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ ΄ΚΟΠ), Άλκης Κωνσταντόπουλος, ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού δεν υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις που να συνέδεαν  το κυνήγι με τη διασπορά του ιού.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έστω και με δύο μήνες καθυστέρηση επιτράπηκε ξανά η θήρα με περιορισμούς, τους οποίους η κυνηγετική κοινότητα τηρεί απαρέγκλιτα. Είχαμε τονίσει εξαρχής ότι το κυνήγι είναι κατά βάση μια μοναχική δραστηριότητα που ασκείται στην ύπαιθρο και όχι στα αστικά κέντρα, κατά συνέπεια δεν ήταν λογικό να το έχουν απαγορεύσει και την ίδια στιγμή να επιτρέπονται άλλες δραστηριότητες που ευνοούν τον συνωστισμό σε κατοικημένη ζώνη», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος σχολίασε και το θλιβερό συμβάν στην Ευρυτανία, όπου κυνηγός πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τον αδελφό του, λέγοντας ότι οι κυνηγοί πρέπει πάντοτε να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Πρώτιστη προτεραιότητα στο κυνήγι δεν είναι το θήραμα αλλά να επιστρέψουμε σπίτι μας σώοι και αβλαβείς. Όπως και σε κάθε άλλη μας δραστηριότητα, οφείλουμε να τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας, πόσο μάλλον στο  κυνήγι, όπου κρατάμε όπλο. Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα δυσάρεστου συμβάντος και θέλουμε να επισημάνουμε σε όλους τους κυνηγούς ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να φροντίζουν για την πιστή και ακριβή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος