FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως για το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού είναι σαφής και κατηγορηματικός: Καμία «συμμόρφωση» με την απάτη και την παρανομία!

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συγγραφέας:

Οι ΔΗΜΟΤΕΣ και οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ του Δήμου ΖΑΧΑΡΩΣ και ολόκληρης της Νότιας ΗΛΕΙΑΣ, δεν πρόκειται να «συμμορφωθούμε» ποτέ με το άθλιο Π.Δ., την παρανομία και την ίντριγκα και καλούμε την Πολιτεία να σεβαστεί και να συμμορφωθεί με τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως ξεκαθαρίζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποδεχθεί τις μηχανορραφίες της Διοίκησης που, με απύθμενο θράσος καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας, έκδωσε  το άθλιο  Π.Δ. για την δήθεν προστασία του Κυπαρισσιακού!

Ο κος Αλεξανδρόπουλος ξεκαθάρισε ότι το Π.Δ. δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όχι μόνο γιατί έχει εκδοθεί κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, αλλά και κατά παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας, βασισμένο σε μία κατά παραγγελία, ψευδή και λανθασμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη.

Η μήκους 25χλμ. παραλία του Δήμου ΖΑΧΑΡΩΣ και η μήκους 45χλμ. παραλία της Νότιας ΗΛΕΙΑΣ, είναι οι μοναδικές παραλίες της χώρας που απειλούνται με δικαστικές διώξεις, μηνύσεις και αγωγές, ώστε να μην αναπτύξουν ούτε καν τροχήλατες καντίνες, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Επαγγελματίες περιβαλλοντολόγοι, βιοποριζόμενες ΜΚΟ και δήθεν περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, χρησιμοποιούν τις διατάξεις του άθλιου «Π.Δ. του Κυπαρισσιακού κόλπου», που καθορίζει αρνητικά τη ζωή μας, τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, για να πετύχουν ανομολόγητους στόχους και να προωθήσουν ιδιοτελή συμφέροντα.

Οι πρακτικές αυτές έχουν κατανοηθεί πλέον απ’ όλους και ταλανίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες.

Το άθλιο Π.Δ., από τους πρώτους κιόλας μήνες ισχύος του, έχει προκαλέσει σοβαρότατες επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνική εξέλιξη του τόπου μας, Απαγορεύει κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα σε όλο το μήκος των 45χλμ. της ακτογραμμής του βόρειου Κυπαρισσιακού κόλπου αναίτια και μάλιστα στο χερσαίο έδαφος, σε βάθος μέχρι και 3χλμ. από την ακτογραμμή αποκλείοντας πάνω από 45.000στρ. παραλιακής έκτασης και πάνω από 100.000στρ. θάλασσας, από κάθε ουσιαστική αξιοποίηση. Φτάνει στο σημείο να απαιτεί την κατάργηση μέχρι και αγροτικών δρόμων, να δυσχεραίνει τις καλλιέργειες, να εκμηδενίζει την οικιστική ανάπτυξη και τελικά να μας εξωθεί στην εγκατάλειψη των σπιτιών μας.

Επιπλέον, η καταδολίευση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της νότιας Ηλείας, έχει εκμηδενίσει την τεράστια αναπτυξιακή δύναμη των διάσημων brand names της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ και του ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, με αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη τη χώρα. Επιπροσθέτως, εξαφανίζει κάθε δυνατότητα αξιοποίησης του Καϊάφα, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε πρωτεύουσα του ιαματικού τουρισμού (silver tourism) της χώρας.

Με αυτή την αθλιότητα δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε ποτέ!

Από τα διαθέσιμα έγγραφα προκύπτει ότι οι συναρμόδιοι αποφάσισαν την «αντιστροφή» της [οριζόμενης από το νόμο] διαδικασίας(!) ώστε να εξασφαλίσουν το ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ περιεχόμενο του Π.Δ/τος και μάλιστα πριν καν ανατεθεί η σύνταξη της ΕΠΜ η οποία έπρεπε να προηγηθεί για να διαπιστώσει αν υπάρχουν είδη προς προστασία.

Αυτή, η ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ αντιστροφή της διαδικασίας δεν δύναται να ξεπεραστεί και να αξιολογηθεί ως ελάσσονος σημασίας γεγονός, ούτε από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ που πλήττεται, ούτε από τα αρμόδια κρατικά όργανα. Από αυτή την  παράνομη αντιστροφή της διαδικασίας, πλήττεται ευθέως και εξ αφετηρίας, το ΚΥΡΟΣ της έκδοσης του Π.Δ.

Καθίσταται δε πλήρως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ το σύνολο της διαδικασίας ενώπιον των δεκάδων χιλιάδων πολιτών της νότιας Ηλείας, που υφιστάμεθα, αδικαιολόγητα, τις εξαιρετικά αυστηρές ρυθμίσεις που επιβάλλει το Π.Δ., αλλά και της χώρας ολόκληρης, με δεδομένη την παραβίαση των βασικών αρχών της λειτουργίας του ίδιου του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα τότε θα έχουν εδραιωθεί πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες!

Με αυτή την αθλιότητα καλούμαστε να συμμορφωθούμε;

Έχουν πλέον έρθει στο φως όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την συνομωσία εναντίον του λαού της ΗΛΕΙΑΣ [είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου] και τώρα είναι η ώρα να πάρουν θέση οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες του τόπου. Όποιοι τώρα σιωπούν, αποδέχονται, υποκύπτουν και συμμορφώνονται με το έγκλημα που διαπράχτηκε κατά του τόπου.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω,  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την πρωτοφανή μεθόδευση σε βάρος του τόπου μας και  ΖΗΤΑΜΕ να «ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙ» η Πολιτεία με τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, το ΔΙΚΑΙΟ και τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ θεσμούς, ακυρώνοντας το άθλιο Π.Δ.

Υ.Γ. Όσο για το περίφημο πρόστιμο των …..δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που κάποιοι  σκόπιμα, επικαλούνται για να εκφοβίζουν και εκβιάζουν την κοινωνία, η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία ή αναφορά  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Ηλείας, ενώ είναι ανεύθυνη και παραπλανητική η εκτίμηση… της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου: «ότι το πρόστιμο για τη χώρα ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ εφάπαξ και σε 30 έως 70.000 ευρώ ημερησίως μέχρι την πλήρη συμμόρφωση». Άλλωστε τι άλλο να αναμένει κανείς  από την  Διεύθυνση που παράνομα μεθόδευσε την έκδοση του άθλιου Π.Δ.;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων