FOLLOW US: facebook twitter

Καμία απουσία στο μεγάλο παρόν που έδωσαν οι μαθητές.. Επιβράβευση και ΟΧΙ Τιμωρία!

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές, και εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία και που για ακόμα μια φορά πλημμύρισαν την πλατεία Σάκη Καράγιωργα (κεντρική πλατεία), τους δρόμους του Πύργου και της Αμαλιάδας για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το έγκλημα στα Τέμπη.

Απαίτησαν να μην υπάρχει καμία ανοχή καμία συγκάλυψη στο έγκλημα. Κατήγγειλαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που διαχρονικά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Απαίτησαν φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες και μέτρα ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου που μέσω του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ζήτησε από τους τους εκπαιδευτικούς να βάλουν απουσίες στους μαθητές που έκαναν κατάληψη και συμμετείχαν στην πορεία. Οι φοβέρες και οι απειλές δεν έπιασαν. Η κυβέρνηση, το υπουργείο και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  πήραν πληρωμένη απάντηση. Οι μαθητές συμμετείχαν ακόμα πιο μαζικά από την προηγούμενη  φορά. Γέμισαν με την παρουσία τους, τους δρόμους του Πύργου βροντοφωνάζοντας “Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική. Το αίμα των νεκρών αδελφών μας είναι ακόμα νωπό και αυτοι απειλούν και τρομοκρατούν παιδιά που κάνουν το αυτονόητο που ολα μαζί φωνάζουν το σύνθημα “Πάρε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένα μικρέ”.

Μια λέξη μόνο: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Και άλλη μία: ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος