FOLLOW US: facebook twitter

«Καμία ανοχή στη βία»: Διαμαρτυρία εργαζομένων του Δήμου Πύργου για τις επιθέσεις πολιτών σε συναδέλφους τους

Ημερομηνία: 02-06-2020 | Συντάκτης:

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύργου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απρόκλητη λεκτική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε προ ημερών εργαζόμενος της δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας εν ώρα καθήκοντος.

Παρουσία του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, του Γ.Γ. του Δήμου Γιάννη Βαρελά και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστου Γαρύφαλλου, δημοτικοί υπάλληλοι, στο κτίριο Ψυχαλίνου, κρατώντας πανό εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις επιθέσεις που δέχονται από πολίτες και ζήτησαν την προστασία τους από τις αρχές.

“Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!» τόνισε ο κ. Γαρύφαλλος επισημαίνοντας ότι θα πράξουν τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει καθώς είναι η Πέμπτη φορά που στην συγκεκριμένη υπηρεσία γίνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές από συγκεκριμένα άτομα.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι στην τελευταία περίπτωση στόχος των  δραστών ήταν ο εκφοβισμός της εργαζομένης προκειμένου να υποκύψει και να προβεί σε παράνομες πράξεις έτσι ώστε να αποσπάσουν χρήματα του δημοσίου συγγενικά τους πρόσωπα για τα οποία δεν είχαν κριθεί δικαιούχοι βάσει των σχετικών διατάξεων. “Ζητάμε από όλους την συμπαράστασή σας, την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας και την προστασία τους από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά με κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι και η δικαιοσύνη θα επιληφθεί άμεσα και θα πράξει το χρέος της” κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος