Στον εξωτερικό χώρο για να τερματιστούν οι βανδαλισμοί

Κάμερες ασφαλείας θα τοποθετηθούν στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας, μετά τα συνεχόμενα περιστατικά βανδαλισμών σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν κατόπιν σχετικής δωρεάς από τον Πολιτιστικό σύλλογο Νέας Μανωλάδας «ΕλπιΖΩ», ύψους 1.800 ευρώ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής Επιτροπής Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο δήμαρχος Γιάννης Λεντζας, παραθέτοντας και το έγγραφο του Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας περί αποδοχής δωρεάς για προμήθεια και εγκατάσταση και συντήρηση συστήματος βιντεοεπιτήρηση, οι κάμερες θα λειτουργούν αποκλειστικά εκτός σχολικών ωρών και σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τα Μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της τοποθέτησης εξωτερικών καμερών με επίβλεψη μόνο του εξωτερικού χώρου της σχολικής μονάδας, για να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR).

Θα τοποθετηθούν συνολικά έξι κάμερες wifi με ηλιακό πάνελ η καθεμία (μοντέλο REOLINK ARGUS B440) και δύο access point, η καταγραφή θα γίνεται εκτός λειτουργίας του σχολείου και θα υπάρχει σχετική σήμανση. Οι κάμερες θα λειτουργούν αποκλειστικά εκτός σχολικών ωρών και σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και ορίστηκε διαχειριστής του συστήματος φύλαξης ο εκάστοτε Διευθυντής της σχολικής μονάδας Νέας Μανωλάδας.