FOLLOW US: facebook twitter

Καλύπτει τα κενά της τηλεκπαίδευσης ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 08-12-2020 | Συντάκτης:
Θα προμηθεύσει τους μαθητές με τάμπλετ και κάρτες δεδομένων

Ο δήμος Αρχαίας θα καλύψει τα κενά στον αναγκαίο εξοπλισμό των μαθητών για να αποκτήσουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, για αυτό και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη πληροφορηθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρόη Αντωνοπούλου, υπολογίζεται ότι συνολικά περίπου 50 μαθητές από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχουν διαπιστωμένα προβλήματα πρόσβασης, είτε λόγω έλλειψης τάμπλετ είτε λόγω έλλειψης σύνδεσης ίντερνετ.

Για τα τάμπλετ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι  απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προμήθειά του, ενώ για την πρόσβαση στο ίντερνετ, η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προμηθεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με κάρτες δεδομένων, αφού νομικά δεν προβλέπεται η δυνατότητα να πληρώνει ο δήμος συμβόλαια σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Στόχος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι να συμβάλει στο να μη μείνει ακάλυπτος κανένας μαθητής σχολικής μονάδας, για αυτό και από την πλευρά της δημοτικής αρχής υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος