FOLLOW US: facebook twitter

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στον Πύργο!

Ημερομηνία: 07-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα, Υγεία

Κάλεσμα Δημάρχου Πύργου για άμεσο κλείσιμο των σχολείων – Τα 465 τα ενεργά κρούσματα στην Ηλεία


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Έξαρση παρουσιάζει ο κορονοϊός στην Ηλεία καθώς ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων όλη την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε τα 465 εκ των οποίων τα 182 (!) κατεγράφησαν στο Δήμο Πύργου όπου ένας μεγάλος αριθμός αφορά μαθητές!

Από τα 465 ενεργά κρούσματα (από 384 στην προηγούμενη καταμέτρηση), τα 27 απαίτησαν νοσηλεία ενώ στα υπόλοιπα 438 συστήθηκε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στο Δήμο Πύργου λοιπόν, υπήρξε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων καθώς καταγράφηκαν 182 ενεργά κρούσματα (από 88) γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. Η διασπορά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι μεγάλη και η ανησυχία για τη λειτουργία των σχολείων, στα οποία ένας μεγάλος αριθμός μαθητών νοσεί, προκαλεί αναστάτωση. Ήδη ο Δήμαρχος Πύργου, καλεί θεσμούς, φορείς και πολίτες σε καθολική αντίδραση και με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας και την

Περιφέρεια ζητά να ληφθεί απόφαση για το άμεσο κλείσιμο των σχολείων!

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Δήμους της Ηλείας, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και αυτή την φορά καταγράφηκαν 78 ενεργά κρούσματα όσα σχεδόν και την προπερασμένη εβδομάδα (77). Και σε αυτή την περιοχή έχουν καταγραφεί και αρκετά κρούσματα σε μαθητές ορεινών χωριών του δήμου και όπως είναι αναμενόμενο η ανησυχία όλων είναι έκδηλη.

Στο Δήμο Ήλιδας που εντοπίστηκαν 65 ενεργά κρούσματα (από 85) δείχνοντας μια ύφεση του ιού ενώ σταθερή είναι η εικόνα στο Δήμο Πηνειού με 61 ενεργά κρούσματα (από 58) αλλά και στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης στον οποίο καταγράφηκαν 47 ενεργά κρούσματα (από 51).

Στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων τα στοιχεία δείχνουν μείωση του επιδημιολογικού φορτίου με 11 ενεργά κρούσματα (από 14), όχι όμως και στο Δήμο Ζαχάρως που την εβδομάδα που μας πέρασε εντοπίστηκαν 21 ενεργά κρούσματα από 11 στην προηγούμενη καταμέτρηση.

Τ. Αντωνακόπουλος: «Να κλείσουν τα σχολεία!»

Σε καθολική αντίδραση της πόλης καλεί ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος απευθυνόμενος προς θεσμούς και φορείς μετά τη μεγάλη κι ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid 19 σε σχολεία.

Παράλληλα, με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς και άλλους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων τις εκπαιδευτικές δομές, (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το Επιμελητήριο Ηλείας, τον Εμπορικό σύλλογο Πύργου, τον σύλλογο Εστίασης Πύργου), επαναλαμβάνει την ανάγκη για να παρθεί η απόφαση που να αφορά άμεσο κλείσιμο των σχολείων στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.

Όπως τονίζει:

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε στα σχολεία της πόλης μας, και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα σχολεία, να μεταβάλλονται δραματικά οι αριθμοί των κρουσμάτων νέων περιστατικών covid 19.
Σημασία δεν έχει μόνον ο απόλυτος αριθμός των περιστατικών, αλλά και ο ρυθμός αύξησης αυτών ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος και ανησυχητικός και έχει εξάπλωση έξω από τη μαθητική κοινότητα (εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό).
Η πόλη μας, όπως και η Ηλεία γενικότερα, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κρατήσει σε χαμηλά ποσοστά τα κρούσματα, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Τώρα όμως φαίνεται ότι το σκηνικό αλλάζει ανησυχητικά.
Λέγεται, πως «τη φωτιά μπορείς να την σβήσεις με ένα ποτήρι νερό στην αρχή της». Ας μην αφήσουμε λοιπόν την πανδημία να τα κάψει όλα και μετά να παρέμβουμε!
Φαίνεται πως το θεσμικό πλαίσιο του 50%+1, που έχει μπει ως όριο για το κλείσιμο ενός τμήματος ή μιας σχολικής μονάδας, θα είναι καταστροφικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γεμίσουν όλα τα σχολεία κορωνοϊό για να δράσουμε. Θα φτιάξουμε δηλαδή «δεξαμενές» διάδοσης αυτής της καταστροφής;
Υπάρχουν σχολεία που εκπέμπουν SOS! Οι καθηγητές απαντούν με διαμαρτυρίες, οι μαθητές με καταλήψεις, οι γονείς και η κοινωνία ανησυχεί…
Εισηγούμαστε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και των δομών του, να κλείσει άμεσα τα σχολεία στα οποία παρατηρείται έντονα το πρόβλημα.
Είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δραστικής παρέμβασης της πολιτείας ώστε να αποτραπεί το διαφαινόμενο και επερχόμενο κακό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ