FOLLOW US: facebook twitter

Κάλλιο νωρίς παρά… κατόπιν εορτής

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση της Φώφης για το επικρατείας και η ακαριαία εθελούσια έξοδος Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, άρχισαν να την στολίζουν γνωστοί και άγνωστοι δημοσιολόγοι στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο. Πρέπει να διάβασα τουλάχιστον τρία κείμενα σε δημοφιλείς ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου, τα οποία έγραφαν τα χειρότερα για την πρόεδρο του κόμματος.

Κι όμως, οι άνθρωποι που υπέγραφαν αυτά τα κείμενα, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι έχουν εκφραστεί κατά καιρούς με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την Φώφη Γεννηματά. Τώρα όμως την περιέγραφαν περίπου ως ηλίθια ξανθιά, που υπονόμευσε το κόμμα της και ουσιαστικά το παρέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ισχυρίστηκε άλλωστε κι ο Βενιζέλος με τον χαρακτηρισμό “ουρά του ΣΥΡΙΖΑ”, ο εμπνευστής της λεγόμενης στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε καμία έκπληξη εκεί.

Έκπληξη αντιθέτως αποτέλεσε για πολύ κόσμο,  το γεγονός ότι η Φώφη ουσιαστικά διάλεξε τον χρόνο και τον τρόπο της σύγκρουσης με έναν Βενιζέλο, ο οποίος ήταν βέβαιο πως μετεκλογικά θα διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο, αμφισβητώντας συμβολικά και πρακτικά την εξουσία της προέδρου να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ταυτόχρονα η κίνησή της να παρασύρει τον πάντα “βαρύ κι ασήκωτο” Βενιζέλο σε έξοδο ήταν πολιτικά ευφυής και για έναν ακόμη λόγο, ο οποίος σχετίζεται αποκλειστικά με το ίδιο το ΚΙΝΑΛ και την πολιτική του επιβίωση. Ερμηνεύοντας την αποσυσπείρωση η οποία καταγράφηκε στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, η Φώφη ουσιαστικά τους κλείνει το μάτι, επιχειρώντας να ενισχύσει το προφίλ ενός αυθεντικά κεντροαριστερού κόμματος, το οποίο ποτέ ξανά δεν θα συνθηκολογήσει με την επάρατο Δεξιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος