FOLLOW US: facebook twitter

Καληνύχτα ήλιε, καληνύχτα…

Ημερομηνία: 02-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Όταν ο Μάνος Λοΐζος έγραφε τους στίχους τού «Καλημέρα ήλιε», ενός τραγουδιού που συνδέθηκε όσο λίγα με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε η στιγμή που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η παράφρασή του σε… «Καληνύχτα ήλιε!»

Κι όμως, αυτό είναι ένα γεγονός, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του 11ου Εκτακτου Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αποφασίζοντας τη διακοπή της αυτοτελούς ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ έπειτα από 45 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας του στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας.

Ετσι, λοιπόν, στο εξής, το ΠΑΣΟΚ –σύμφωνα και με την τροποποίηση του καταστατικού του– εκχωρεί το σύνολο της πολιτικής του λειτουργίας (όργανα, δομές, αρμοδιότητες, μέλη) στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο καθίσταται και επισήμως ο φορέας έκφρασης του χώρου.

Τυπικά και μόνο, και κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ζωντανό, διατηρώντας τα σύμβολά του. Είναι ενδεικτικό το επιχείρημα της ηγεσίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την εξέλιξη και να απαντήσει στις βολές που δέχτηκε περί έμμεσου λουκέτου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει, θα συνεχίσει δυνατό μέσα από το Κίνημα Αλλαγής», διαβεβαίωσε η πρόεδρός του και όλα τα στελέχη της πλειοψηφίας που μίλησαν στο συνέδριο. Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ αδρανοποιείται και μένει ως ένα κέλυφος εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε φυσικά και το δεδομένο ότι το ιστορικό κόμμα έχει συσσωρευμένα χρέη, τα οποία θα ήταν αδύνατο να αποπληρώσει, αν δεν βρισκόταν το διάδοχο σχήμα να ενσωματωθεί και να επιβιώσει…

Με το νέο καταστατικό  εγκρίθηκε η παράταση της θητείας της Φώφης Γεννηματά στο τιμόνι μέχρι το 2021, οπότε και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι εκλογές με ανοιχτές διαδικασίες βάσης για τον επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά της κ. Γεννηματά «όποιον έχει θεμιτές φιλοδοξίες και θέλει να βάλει υποψηφιότητα, το συνέδριό μας θα γίνει το 2021, θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος