FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας: “Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια”

Ημερομηνία: 04-04-2022 | Συντάκτης:

Τη μαζική συμμετοχή των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στις 10.30 στην κεντρική πλατεία Πύργου, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς όλους.
Όπως τονίζουν, η απεργία στις 6 Απρίλη που έχει προκηρυχτεί και από την ΑΔΕΔΥ, μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.


Μεταξύ άλλων διεκδικούν:
● Αυξήσεις στους μισθούς μας. Αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών μας, κατάργηση του παγώματος 2016 – 2017, κάλυψη του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
● Ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας που εξανεμίζει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων και απειλεί την επιβίωση ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων. Κατάργηση του ΦΠΑ και δραστική μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια. Μείωση της φορολογίας των μισθωτών με την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και αναλογική φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων
● Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων από τον ΑΣΕΠ. Καμία ανοχή στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών.
● Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.
● Κατάργηση όλων των νόμων που στοχεύουν στον περιορισμό, στον κρατικό έλεγχο και την χειραγώγηση των σωματείων.
● Άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους δικαιούχους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος