FOLLOW US: facebook twitter

Αγροτική κινητοποίηση στον Κομβο Αγίου Γεωργίου – Κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο

Ημερομηνία: 28-01-2020 | Συντάκτης:

Κάλεσμα απευθύνουν η ΟΑΣ Ηλείας και οι αγροτικοί σύλλογοι-μέλη της στους αγροτοκτηνοτρόφους για μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Αθανάσιος Βομπίρης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι στην Ηλεία τα προβλήματα δεν είναι απλά μεγάλα, αλλά οξυμένα, με κυρίαρχο φυσικά την εξευτελιστική τιμή ενός από τα βασικά προϊόντα που παράγει ο νομός, το ελαιόλαδο.

«Η πρωτοφανής πτώση στην τιμή έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο όλους τους αγρότες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Καλούμε τους αγρότες στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 του μήνα στις 11 το πρωί στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου για να δώσουμε μια βροντερή απάντηση στην κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση. Η ευθύνη βαραίνει σε όλους μας, ο καναπές και η μοιρολατρία δεν θα μας γλιτώσει, μόνο ο αγώνας», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΟΑΣΗ ανέφερε ότι «αν δεν παλέψουμε για την επιβίωσή μας, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν το ξεκλήρισμά μας και η γη και παραγωγή θα περάσει σε λίγα χέρια. Η ελάχιστη εγγυημένη τιμή για το ελαιόλαδο δεν θα μπορούσε να είναι κάτω από τα 3 ευρώ. Στον οργανωμένο αγώνα είναι η διέξοδος αυτή είναι η αρχή, μετά το συλλαλητήριο θα αποφασιστεί η περαιτέρω μορφή του αγώνα σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας που συμμετέχουν στην Π.Ε.Μ.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος