FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου να εγγραφούν σε ηλεκτρονικές τάξεις

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Κάλεσμα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να γίνουν μέλη του, απευθύνει το  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, www.sch.gr), που  είναι το εθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας το οποίο διασυνδέει ηλεκτρονικά και με ασφάλεια όλα τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων του εξωτερικού, τα οποία βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. . Ακόμα, λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για τις υπηρεσίες και τους κεντρικούς και περιφεριακούς φορείς που εποπτεύει το Υπουργείο και τους φορείς παροχής διά βίου μάθησης. Τέλος, διασυνδέει τους μαθητές, τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς και φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. .

Το Π.Σ.Δ. είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να παρέχει ποιοτικές και ασφαλείς ψηφιακές υπηρεσίες μάθησης, επικοινωνίας, συνεργασίας, διαχείρησης και διακυβέρνησης, υποστήριξης και αρωγής στο σύνολο της σχολικής κοινότητας. Καλύπτει δε τους χρήστες του σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα. Είναι σημαντικό, στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι το Π.Σ.Δ. πιστοποιεί πλήρως και αυστηρά όλα τα μέλη του (μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολεία, διοικητικό προσωπικό και διοικητικές υπηρεσίες)! Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. και στους φορείς της εκπαίδευσης, που συνεργάζονται με αυτό, (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής/ΙΕΠ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων/ΙΤΥΕ) να παρέχουν ανεμπόδιστα εξειδικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης και διακυβέρνησης, μέσα από τις 80 διαπιστευμένες εφαρμογές του Π.Σ.Δ. .

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, διασυνδέει και υποστηρίζει 16.083 μονάδες εκ των οποίων:

-14.231 σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτοροβάθμιας Εκπαίδευσης

-132 διοικητικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

-1.102 άλλες μονάδες (π.χ. ΓΑΚ, ΠΕΚ, βιβλιοθήκες κα.)

Παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και υπηρεσίες υποστήριξης και αρωγής των χρηστών, με προσωποποιημένη πρόσβαση σε 275.954 άτομα:

-129.926 εκπαιδευτικούς εν ενεργεία

-117.019 μαθητές σε σχολεία Πρωτ. & Δευτοροβάθμιας

-2.869 διοικητικό προσωπικό

-26.140 συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

Το ανοιχτό κάλεσμα στους μαθητές

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημερώνει όλους τους μαθητές της χώρας με μια ανοιχτή επιστολή για το πώς μπορούν να γίνουν μέλη του και να εγγραφούν σε ηλεκτρονικές τάξεις αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητέ/ή μαθητή/μαθήτρια, καλώς ήλθες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει ετοιμάσει για εσένα την ηλεκτρονική σου τάξη με μια σειρά από εργαλεία τα οποία πιστεύουμε ότι σου είναι χρήσιμα.

Για να έχεις πρόσβαση στην ηλεκτρονική σου τάξη και στις υπηρεσίες του σχολικού δικτύου θα πρέπει να συστηθείς (εγγραφείς) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δίνοντας ορισμένα στοιχεία σου. Τα στοιχεία που θα δώσεις πρέπει να είναι πραγματικά, ώστε με αυτά να σε αναγνωρίζουν οι καθηγητές και οι συμμαθητές σου όταν θα εμφανιστείς στα τηλεμαθήματα, στην ηλεκτρονική τάξη ή θα επικοινωνείς μαζί τους πχ με e-mail.

Θα ζητήσουμε να συμπληρώσεις και τα στοιχεία του κηδεμόνα σου, και ειδικά το e-mail και κινητό του κηδεμόνα σου, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τον κωδικό πρόσβασης σου, αν τον ξεχάσεις κάποια στιγμή.

Μετά την εγγραφή σου θα αποκτήσεις ένα όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό σου (password) με τα οποία θα μπορείς να συνδέεσαι, να συμμετέχεις σε δράσεις που γίνονται για εσένα από τους καθηγητές του σχολείου σου, όπως τα τηλεμαθήματα, η ηλεκτρονική τάξη και άλλες, καθώς και την επικοινωνία μέσω e-mail με συμμαθητές και καθηγητές σου.

Θα πρέπει να διατηρήσεις με επιμέλεια το όνομα χρήστη και τον κωδικό σου για να μπορείς να συνδέεσαι και δεν θα πρέπει να τα γνωστοποιείς ή να τα αφήνεις να τα δει κάποιος άλλος.

Πιστεύουμε ότι θα έχεις μια ευγενή και δημιουργική παρουσία στην ηλεκτρονική τάξη σου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με σεβασμό στους συμμαθητές, εκπαιδευτικούς σου και σε όλη την ηλεκτρονική κοινότητα.

Εφόσον συμφωνεί και ο κηδεμόνας σου να εγγραφείς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μπορείς να συνεχίσεις, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής με τον κηδεμόνα σου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος