FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα από Χρ. Γαρύφαλλο όλων των υπαλλήλων Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων της Ηλείας

Ημερομηνία: 19-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σύσκεψη για την κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Λάτσειο, καλεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, όλους τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων της Ηλείας, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος κατάργησης του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών στους ΟΤΑ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση- πρόσκληση, «αλλη μία πλευρά (τομέας) που απειλείται πλέον ξεκάθαρα είναι οι Οικονομικές Υπηρεσίες οι οποίες έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό μετά την μαζική φυγή για συνταξιοδότηση σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων και την εφεύρεση της κινητικότητας. Στις περισσότερες Οικονομικές Υπηρεσίες από τις 325 υπηρετούν κατά μέσο όρο από πέντε (5) έως δέκα (10) υπάλληλοι που έχουν αναλάβει το δυσβάσταχτο βάρος της αποκλειστικής ευθύνης της δημοσιονομικής διαχείρισης του Δήμου.

Ο Π.Ο.Υ. (Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών) είναι υπεύθυνος για τα έσοδα – τις δαπάνες – τις εισπράξεις – τα ταμειακά διαθέσιμα – τον προϋπολογισμό – τον απολογισμό – τον ισολογισμό και πολλά άλλα. Ένας άνθρωπος, ένας υπάλληλος υπεύθυνος για όλα, όταν τα παραπάνω αποτελούν άλλα και συνιστούν από μόνα τους μία ολόκληρη υπηρεσία. Ένας υπάλληλος με τεράστιες ευθύνες, απογυμνωμένος ταυτόχρονα από οποιαδήποτε νομική κάλυψη στο παραμικρό του λάθος με μοναδικό του όπλο το άκρως ψυχοφθόρο «εντέλλεστε» του άρθρου 26 του Ν.4270

Επειδή πλέον κανένας δημοτικός υπάλληλος δεν θέλει να είναι υπάλληλος Οικονομικών Υπηρεσιών, ιδιαιτέρως μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» και την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου και αυτό μοιραία θα οδηγήσει σε κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών και κατ’ επέκταση στην ιδιωτικοποίηση τους και εάν ιδιωτικοποιηθούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες τότε θα ιδιωτικοποιηθούν όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες αφού η Διοίκηση, η Λειτουργία αλλά και το Δημοτικό Έργο παράγεται δια μέσω του Προϋπολογισμού. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την δαιδαλώδη γραφειοκρατική πολυνομία θα έχει ως άμεσο επακόλουθο τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες να τις επωμιστούν οι εργαζόμενοι των Οικονομικών Υπηρεσιών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος