FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα εθελοντικής συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς από τον Χρ. Αθανάσουλα στην 11η χρονιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Ημερομηνία: 23-09-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στην ενδέκατη χρονιά λειτουργίας του μπήκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, καθώς ο ιδρυτής του, Χρήστος Αθανασούλας, αποφάσισε να το συνεχίσει παρά τις δυσκολίες που συνάντησε την περασμένη χρονιά σε επίπεδο εθελοντικής βοήθειας.

Μέχρι στιγμής συνεισφέρουν εθελοντικά 30 εκπαιδευτικοί και ήδη έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα της Γ΄Λυκείου, ενώ από την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η έναρξη και των υπόλοιπων τάξεων.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά από τις 4 ως τις 8 το απόγευμα στον χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. ΑΘανάσδουλας, χρειάζονται ακόμα ένας Φιλόλογος, ένας Φυσικός, ένας Μαθηματικός, ένας Χημικός, ένας Οικονομολόγος και ένας για Ανατομία –Υγιεινή για 2-3 ώρες την εβδομάδα, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους καθηγητές που έχουν την δυνατότητα, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

«Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, ξεκινάμε για 11η χρόνια μαθήματα σήμερα για την Γ τάξη του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ και για τις άλλες τάξεις από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 30 εθελοντές, να επισημάνω ότι μόνο τέσσερις εθελοντές είναι μόνιμοι καθηγητές από τα λύκεια του νομού, οι υπόλοιποι 26 είναι να αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ή συνταξιούχοι. Χρειαζόμαστε εθελοντές να έρθουν κοντά μας, όπως έχουμε πει τους θέλουμε για δύο ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Δύο ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές, για να αναλάβει ένας εθελοντής ένα μάθημα. Οι εγγραφές συνεχίζονται, τα παιδιά ειδικά αυτή τη χρονιά με την κατάσταση που όλοι ξέρουμε θα είναι περισσότερα, επομένως χρειαζόμαστε και περισσότερους καθηγητές.Χρειαζόμαστε μαθηματικούς, φυσικούς, φιλόλογους, οικονομολόγους, κάθε ειδικότητα είναι χρήσιμη. Ακόμα και ειδικότητες που υπάρχουν, μπορούμε να μοιράσουμε ένα τμήμα στα δύο για να βοηθηθούν τα παιδιά και να είναι καλύτερα έτσι» τόνισε ο κ. Αθανάσουλας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος