FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Συνεχής ο εμπαιγμός της Ηλείας από την κυβέρνηση για το Πάτρα-Πύργος

Ημερομηνία: 31-08-2020 | Συντάκτης:

Ενώ το μέλλον του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος» παραμένει αβέβαιο, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον υφιστάμενο δρόμο-καρμανιόλα, με σκοπό να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια. Δυστυχώς οι βελτιώσεις αυτές δεν απαντούν στις κρίσιμες ανάγκες του τόπου μας. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ολοκλήρωση και η παράδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των πολιτών και η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών ώστε να υπάρξουν διορθωτικές «πινελιές» στον ήδη υπάρχοντα δρόμο δεν είναι τίποτα άλλο από μια κίνηση αποπροσανατολισμού και εν τέλει εμπαιγμού των πολιτών της Ηλείας.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι το παρόν οδικό δίκτυο χρήζει βελτιώσεων. Τουναντίον. Θα πειθόμασταν όμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης αν παράλληλα με τις όποιες παρεμβάσεις σε αυτό, συνέχιζε να υλοποιεί τον ήδη εγκεκριμένο και χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., κατασκευαζόμενο μέχρι πρότινος αυτοκινητόδρομο, που χωρίς βάσιμη αιτιολογία τερμάτισε τις εκτελούμενες εργασίες με την ακύρωση των υπαρχόντων εργολαβιών.

Η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη έχει τελματώσει το «Πάτρα-Πύργος». Έχουμε ακούσει επανειλημμένως εδώ και ένα χρόνο τον υπουργό κ. Καραμανλή να μας ενημερώνει για τις «διαβουλεύσεις» στις οποίες βρίσκεται με την Ε.Ε. για την τύχη του έργου, για συμφωνία επιστροφής του έργου στην παραχώρηση της «Ολυμπίας Οδού», απ’ όπου η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το είχε απεντάξει το 2013 ύστερα από απαίτηση των εργολάβων, για εργοτάξια μέσα στο 2020, για χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν κ.α. Το σίγουρο είναι ότι έχει ήδη περάσει ένας χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται ξανά στον αέρα! Η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι πλέον έκδηλη.

Έχουν περάσει 95 μέρες από την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που υπέβαλλα στη Βουλή προς τον υπουργό ζητώντας επιτακτικά ενημέρωση και τα έγγραφα που αποδεικνύουν όλη την αλήθεια για την πορεία του έργου από το 2013 έως και σήμερα. Αντί λοιπόν ο υπουργός να σπεύσει να απαντήσει στο αίτημα αυτό και να δημοσιοποιήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν απαντά γιατί προφανώς δε θέλει να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι συνέβη και τι συμβαίνει σχετικά με την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου. Θέλει να αποκρύψει τις ευθύνες του κυβερνώντος κόμματος για την ακύρωση του έργου και την παραπομπή του στις καλένδες του μέλλοντος.

Οι όποιες παρεμβάσεις στο υπάρχον οδικό δίκτυο είναι «στάχτη στα μάτια». Είναι μια πολιτική, εκ μέρους της ΝΔ, κατευνασμού της κοινής γνώμης η οποία είναι πλέον πεπεισμένη ότι το έργο που θα παραδιδόταν το 2023 ως κλειστός αυτοκινητόδρομος με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, δε θα παραδοθεί εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι πέραν τούτου, η βελτίωση του νυν οδικού δικτύου θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τα κυβερνητικά στελέχη ως άλλοθι για τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν σε τεράστιες καθυστερήσεις για την κατασκευή αυτού του  κρίσιμου έργου.

Οι πολίτες της Ηλείας αντιλαμβάνονται την κοροϊδία και τον εμπαιγμό και θα δώσουν την απάντησή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος