FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός στη Βουλή: «Η πυρόπληκτη Ηλεία εκτός αναστολών και ευεργετικών μέτρων και τα νοσοκομεία μας σε τραγική κατάσταση»

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση ήταν ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός από το βήμα της Βουλής, σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν περιλαμβάνει την Ηλεία στα μέτρα ελάφρυνσης και αναστολής προθεσμιών για τους πυρόπληκτους.

Πρόκειται για ακόμα έναν εμπαιγμό προς τον πληττόμενο νομό μας, τη στιγμή που επιχειρήσεις και επαγγελματίες βιώνουν τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της τεράστιας οικονομικής και περιβαλλοντικής καταστροφής.

Ο Βουλευτής μετέφερε την αγωνία και την ανησυχία των επιχειρήσεων της Ηλείας για το μέλλον, καθώς κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

«Όλοι ρωτούν γιατί γίνονται αυτές οι διακρίσεις. Γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ειδικά στην Ηλεία που ενώ καίγεται για δεύτερη φορά μέσα σε δεκατέσσερα χρόνια, γιατί δεν ισχύουν τα οριζόντια μέτρα για τις άμεσα και έμμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις; Το 2007 ακούγαμε πολλές υποσχέσεις για ανασυγκρότηση και αποκατάσταση. Όμως, όλα αυτά έμειναν στα λόγια. Ο νομός καταδικάστηκε σε υπανάπτυξη και οπισθοδρόμηση. Τώρα βλέπουμε, ξανά, οι υποσχέσεις να μένουν υποσχέσεις. Ο κ. Πρωθυπουργός είχε πει ότι θα ενταχθεί και η Ηλεία σε σχέδιο ανασυγκρότησης και ακόμα το περιμένουμε. Ένας μήνας έχει περάσει και δεν έχει γίνει τίποτα. Φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά, όλα θα μείνουν στα λόγια. Δεν θα το ανεχθούμε!»

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία μας. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, ενώ στηλίτευσε την πρακτική της κυβέρνησης στην εφαρμογή της διχαστικής πολιτικής της.

«Συνεχώς ακούμε τις κραυγές αγωνίας των γιατρών και των νοσηλευτών που δεν αντέχουν άλλο τα εξαντλητικά ωράρια και παραιτούνται από τις θέσεις τους λόγω ακριβώς αυτής της υποστελέχωσης. Αυτή, λοιπόν, τη δύσκολη στιγμή η κυβέρνηση επιλέγει να επιδείξει αυταρχισμό, επιβολή τιμωριών και κυρίως επιλέγει να διχάσει. Το κάνει αυτό γιατί προσπαθεί, ξανά, να ρίξει τις ευθύνες σε άλλους. Αντί να επιδιώξει να πείσει  για την ανάγκη του καθολικού, του εκούσιου εμβολιασμού, επιλέγει τον καταναγκασμό και το ποινολόγιο. Βάζει απέναντι τους υγειονομικούς και διώχνει τους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία. Άραγε, είναι καλύτερα, τώρα, που λείπουν χιλιάδες εργαζόμενοι από τις Νοσηλευτικές Μονάδες, τη στιγμή που δεν περισσεύει κανείς και χρειαζόμαστε περισσότερους; Είναι προς το συμφέρον των ασθενών να λείπουν γιατροί και νοσηλευτές και ν’ αναστέλλονται κρίσιμα και επείγοντα χειρουργεία, που θα έπρεπε να γίνουν για να σωθούν ζωές;»

Εστιάζοντας στη δημόσια υγεία στην Ηλεία, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας πως για πρώτη φορά μετά από εβδομήντα χρόνια το Νοσοκομείο Κρεστένων παύει να εφημερεύει και ουσιαστικά κλείνει. Παράλληλα, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας λειτουργεί ως περιφερειακό ιατρείο, ενώ το Νοσοκομείο Πύργου υπολειτουργεί λόγω της υποστελέχωσης.

«Όχι μόνο δεν έχουν έρθει γιατροί μέσα στην πανδημία, αντιθέτως έχουν φύγει είκοσι. Όλα αυτά πριν την εφαρμογή της αναστολής εργασίας. Αναλογιστείτε, λοιπόν, που έχετε καταντήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο νομό, αλλά και συνολικά στη χώρα, το οποίο στάθηκε όρθιο με τις υπεράνθρωπες και τιτάνιες προσπάθειες των υγειονομικών. Τώρα διχάζετε και τους δείχνετε με το δάχτυλο.»

Καταλήγοντας, ο κ. Καλαματιανός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση με την εφαρμοζόμενη πολιτική της αποσκοπεί στην κάλυψη υγειονομικών υπηρεσιών και θέσεων εργασίας από ιδιώτες.

«Είναι προφανές ότι με την πολιτική σας δημιουργείτε κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και έρχεστε να τα καλύψετε με ιδιώτες. Όλα αυτά, όμως, έχουν τραγικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος