FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Ημερομηνία: 26-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας στον Πύργο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχο Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρη Παπαηλίου και το Γενικό Γραμματέα της Γιάννη Γεωργόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Υπηρεσίας, καθώς και θέματα προετοιμασίας και αντιμετώπισης κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, με αφορμή τη νέα αντιπυρική περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Υπηρεσίας και για την αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσλειτουργιών που μπορεί να παρουσιαστούν, ώστε η αντιπυρική περίοδος να έχει ομαλή εξέλιξη.

Ο κ. Καλαματιανός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την σπουδαία συνεισφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο διαχρονικά προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας, διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στην Πολιτική Προστασία και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Επιπλέον, τόνισε ότι πέρα από την τεράστια προσφορά των Πυροσβεστών, είναι κρίσιμη η ευαισθητοποίηση όλων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, καθώς ο νομός μας, δυστυχώς, έχει δοκιμαστεί πολύ σκληρά από φονικές πυρκαγιές. Κανείς μας δεν ξεχνά τα δεκάδες θύματα, μεταξύ των οποίων και τους Πυροσβέστες, που έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας.

Υπογράμμισε, δε, ότι η κλιματική αλλαγή έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Επομένως, αποφασιστικός παράγοντας στην επιτυχή αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων, είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός, αλλά και η απαραίτητη ενίσχυση με καταρτισμένο προσωπικό και πόρους, ώστε ο νομός Ηλείας να είναι «θωρακισμένος» ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μεριμνήσει για την ενίσχυση του νομού με τη μονιμοποίηση προσωπικού και την πρόσληψη σημαντικού αριθμού εποχιακών Πυροσβεστών, ενώ πραγματοποιήθηκε και ανανέωση του στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με νέα πυροσβεστικά οχήματα από το ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο Βουλευτής αφού αντάλλαξε με τους παρευρισκομένους ευχές ενόψει των εορτών του Πάσχα, τόνισε ότι βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να συνδράμει άμεσα σε ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος