FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Ουσιαστική ενίσχυση και έμπρακτη στήριξη στους εργαζόμενους

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με τον πρόεδρο και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Πύργου συναντήθηκε ο Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, με τουςοποίους συζήτησε κρίσιμα και φλέγοντα ζητήματα του εργασιακού χώρου, αλλά και τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής τόνισε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την απασχόληση, μετά το 2012. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση ούτε στον εργασιακό τομέα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται εκτόξευση της ύφεσης, που θα φέρει λουκέτα και έκρηξητης ανεργίας.

Επομένως, άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων και η διασφάλιση των μισθών. Παράλληλα, επιβεβλημένη κρίνεταιη στήριξη των εργαζομένων, ιδίως αυτών που βρίσκονται εκτός κάθε κυβερνητικής ενίσχυσης, όπως είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον πολιτισμό κ.α. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι,κυριολεκτικά,βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της επιβίωσης.

Είναι απαραίτητο να προστατευθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση και η κατανάλωση και να διατηρηθεί ο τζίρος των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι και στο ασφαλιστικό ζήτημα εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις, καθώς τα εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 70%, ξεπερνώντας τις 400.000. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση στον ΕΦΚΑ, ώστε η υπηρεσία να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς επίσης να ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό των ασφαλισμένων, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να λαμβάνουν σύντομα τη σύνταξή τους.

Καταλήγοντας, εστίασε στις προθέσεις της κυβέρνησης και στο σχέδιο Πισσαρίδη, εξηγώντας ότι η εφαρμογή τουθα έχει αρνητικότατες συνέπειες στον εργασιακό χώρο, καθώςπροβλέπει περισσότερη επισφάλεια και ελαστικότερες σχέσεις εργασίας.Δυστυχώς, σύμφωνα με το σχέδιο, οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους αντιμετωπίζονται ως «πρόβλημα» και όχι ως παραγωγική δύναμη, ενώ προτάσσεται η «ανάγκη» για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και η διατήρηση του κατώτατου μισθού σε χαμηλά επίπεδα.Όλα αυτά προοιωνίζουν άσχημες εξελίξεις στο χώρο της εργασίας.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Βέντρας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Μαντάς, ενημέρωσαν τον Ηλείο Βουλευτή και έθεσαν με τη σειρά τους τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον εργασιακό χώρο.

Κλείνοντας, ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους. Η ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένη και αποτελεί προϋπόθεση της δίκαιης κατανομής του πλούτου και της δίκαιης ανάπτυξηςπου επιδιώκουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος