FOLLOW US: facebook twitter

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Χιόνισε στα ορεινά του νομού-Τσουχτερό κρύο!

Ημερομηνία: 09-03-2022 | Συντάκτης:

Ως την Αρχαία Ολυμπία κατέβηκαν τα χιόνια!


Η κακοκαιρία με το όνομα “Φίλιππος” δείχνει τα …δόντια της από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και στην Ηλεία καθώς στις βόρειες περιοχές του Νομού σημειώθηκαν χιονοπτώσεις. Περιοχές με μεγάλο υψόμετρο όπως η Φολόη, η Λαμπεία, ο Επικούριος Απόλλωνας αλλά και η Ανδρίτσαινα δέχτηκαν αρχικά τα πρώτα χιόνια στην πορεία της ημέρας όμως ο καιρός επιδεινώθηκε και οι ψυχρές αέριες μάζες κατέβηκαν σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα προκαλώντας χιονοπτώσεις ακόμα στην Αρχαία Ολυμπία!

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος