FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπουλος: «Ο Καϊάφας δεν μπορεί να περιμένει»

Ημερομηνία: 03-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

georgiopoulos-terzakisΔηλώσεις Γεωργιόπουλου για τις επαφές του στην ΕΤΑΔ

Η ένταξη του ιαματικού κέντρου και της λίμνης Καϊάφα στην Ηλεία στο πακέτο Γιούνκερ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου κ. Τερζάκη την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε τη μελέτη για την ανάπτυξη της περιοχής που έχει «κολλήσει» εδώ και τρία χρόνια αλλά και την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα όσα σχεδιάζονται πέρα από το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην προστασία του Κυπαρισσιακού. Για το θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας στο γραφείο του, στον Πύργο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος μίλησε για τη συνάντηση που έγινε με τον κ. Τερζάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες. «Ζήτησα έστω και με την υπάρχουσα νομοθεσία να προχωρήσει και να τελειώσει μετά από τόσο καιρό η μελέτη των 8 εκατομμυρίων ή όσου προϋπολογισμού απομένει μετά την αφαίρεση κάποιων παρεμβάσεων εξαιτίας της πρόσκρουσης μερικών εκ των παρεμβάσεων στην υπάρχουσα νομοθεσία» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Τερζάκης στη συνάντηση τόνισε ότι η υπηρεσία του έχει αξιολογήσει πως τα έργα που θα γίνουν εκεί, είτε αφορούν τα υπάρχοντα κτίσματα και την αξιοποίηση τους, τον περιβάλλοντα χώρο, τη λίμνη και το δρόμο περιπάτου, άλλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, τη γέφυρα που ενώνει το νησάκι με το υπόλοιπο τμήμα του Καϊάφα, παρεμβάσεις στην ακτή, με προϋπολογισμό περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. «Δήλωσα με έμφαση και με βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό στην διοίκηση και επαναβεβαίωσα την θέση μας και στον νυν πρόεδρο, ότι διατίθεται μέσα από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος να χρηματοδοτήσει το έργο που περιλαμβάνει η υπάρχουσα μελέτη. Αυτό απαιτεί μέσα στους επόμενους 5-6 μήνες να κερδίσουμε τον χρόνο που χάσαμε. Ο Καϊάφας έχει χάσει πάρα πολλά χρόνια για να περιμένει κι άλλο. Η βούληση όλων των παραγόντων της Ηλείας είναι σε κοινή γραμμή, το ΠΔ να τελειώσει, το πλαίσιο να είναι σαφές, η μελέτη να προχωρήσει ταχύτατα με παρέμβαση και του ίδιου του Υπουργού αλλά και του προέδρου της ΕΤΑΔ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εμείς είμαστε εμείς παρακολουθώντας στενά το θέμα τους επόμενους μήνες και επαναβεβαιώνοντας κάθε στιγμή την βούληση μας να χρηματοδοτήσουμε από δικούς μας πόρους το έργο. Ο Καϊάφας είναι έργο πνοής για την Ηλεία. Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος διαφορετικά ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο κ. Γεωργιόπουλος σε συνέχεια των δηλώσεών του αναφέρθηκε στην πρόσκληση που έχει απευθύνει στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και το χρόνο που πιέζει ασφυκτικά για την σύναψη συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Στάθηκε δε στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον κίνδυνο να χαθεί μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για την περιοχή.

«Η καθυστέρηση αυτή μπορεί να είναι ανασταλτική για την ομαλή εξέλιξη της ΟΧΕ» σχολίασε λέγοντας πως περιμένει από το Δήμο Πύργου να ορίσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος