FOLLOW US: facebook twitter

Και το καλοκαίρι, μια ιδέα είναι

Ημερομηνία: 17-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Greek summer is a state of mind». Έχει χτυπηθεί τόσο το σύνθημα της υπό επανεκκίνηση βαριάς μας βιομηχανίαςστον βραχύ του βίο, που μάλλον ούτε το καλοκαίρι δεν βγάζει. Και τι δεν είπαν “οι εγκάθετοι της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας”. Ότι τα πήρε τα λεφτά με απευθείας ανάθεση κολλητός του «μεγάλου», ότι το σύνθημα είναι κλεμμένο από εταιρεία καλλυντικών, αλλά και ότι τελικά το κρυφό μήνυμα στους τουρίστες οι οποίοι σκέφτονται να επισκεφθούν την χώρα μας είναι ότι ακόμη και να μην έρθουν, μπορούν να ζήσουν το ελληνικό τους καλοκαίρι οπουδήποτε, εφόσον το ελληνικό καλοκαίρι είναι μία κατάσταση του νου!

Από το υπέρμετρο μένος τους να καταφερθούν ενάντια στην κυβέρνηση, παραβλέπουν την πλέον ουσιαστική πτυχή τηςφράσης. Θα μου επιτρέψτε λοιπόν να επισημάνω ότι οι εμπνευστές της, τουλάχιστον, έχουν διαβάσει έξοχα τους ψυχικούς συσχετισμούς της ελληνικής κοινωνίας, και μάλιστα υπό ένα καίρια πραγματιστικό πρίσμα. Διότι δυστυχώς, για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τούτο το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι ύφεσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ούτε χρήματα υπάρχουν, ούτε μπορεί να προβλέψει κανείς με βεβαιότητα πως θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες σε σχέση με τα κρούσματα και την διασπορά του ιού.

Κατά συνέπεια, σε τι να προσβλέψει κανείς για το φετινό καλοκαίρι, όταν η μόνη βεβαιότητα είναι πως τίποτε δεν είναι βέβαιο; Δεν πειράζει, σου λένε τα «τσακαλάκια» της διαφήμισης γιατί στο κάτω κάτω όλα μια ιδέα είναι. Δίκιο έχουν. Τι να το κάνεις το καλοκαίρι άμα δεν έχεις φράγκο. Άμα δεν ξέρεις αν θα υπάρχεις αύριο. Τι, πρέπει ντε και σώνει να πας σε νησί για να λιαστείς; Γιατί, χαθήκαν οι πλατείες και τα σιντριβάνια; Ποια η διαφορά δηλαδή; Όλα στο μυαλό μας είναι. Και η θάλασσα, και τα κατάλευκα ξωκλήσια, και τα ουζερί στην αμμουδιά, και τα γραφικά σοκάκια, και τα αγριοκάτσικα στις βουνοκορφές, και το μπλε του πελάγου. Όντως όλα μια ιδέα είναι, με τη διαφορά, ότι άμα δεν τα έχεις, σου γίνονται έμμονη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος