FOLLOW US: facebook twitter

Και όμως υπάρχει ελπίδα!

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

500 μαθητές και μαθήτριες από την Αμαλιάδα έδωσαν το δικό τους μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης βίας

  • Συγκλονιστική ερμηνεία της 11χρονης Αναστασίας Τσαγρήστο τραγούδι που έγραψε η ίδια για το @iamnotadoll­_project

Πάνω από 500 μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Δημοτικό Σχολείο , το 6ο Δημοτικό και όλοι οι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας συμμετείχαν στη διαδραστική καλλιτεχνική εκδήλωση με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας.Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παράσταση χορού σε χορογραφία της κ. Ελένης Σολδάτου βασισμένη στο καλλιτεχνικό@iamnotadoll­_project, της κ. Ιωάννας Παρασκευά, το οποίο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ήλιδαςκαι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με  την ερμηνεία της 11χρονης Αναστασίας Τσαγρή, μαθήτρια από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας στο τραγούδι που έγραψε η ίδια για το@iamnotadoll­_project.

Στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν από κοινού στο βιωματικό εργαστήριο, το οποίο βασίζεται στα γλυπτά του project, με στόχο να προσεγγίσουν το θέμα της έμφυλης βίας οι νέοι με τρόπο που βασίζεται στα δικές τους γνώσεις. Πραγματικά οι νέοι και οι νέες από την Αμαλιάδα έδωσαν το δικό τους μήνυμα εκφράζοντας τη δική τους θέληση για ισότητα, για εξάλειψη της βίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.

Το κάθε άγαλμα φέρει το δικό του τραύμα και χαρακτηρίζεται από ένα συγκεκριμένο χρώμα παπουτσάκια που φοράει. Η θεματογραφία του εικαστικού διαδραστικούproject αφορά:

• Προκανονισμένοι γάμοι ανήλικων κοριτσιών και παιδεραστία)…πορτοκαλί παπουτσάκια

• Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κάθε χρόνο εκτιμάται ότι 180.000 κορίτσια στην Ευρώπη κινδυνεύουν)…ροζ παπουτσάκια

• Εμπορία γυναικών (πάνω από 2,5 εκατομμύρια θύματα τράφικινγκ ετησίως)…κόκκινα παπουτσάκια

• Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός,

• Βία στις σχέσεις, οικογένεια, εργασία, (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική)

• Κατάχρηση στο διαδίκτυο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος