FOLLOW US: facebook twitter

Και νέα δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού από τους Γάλλους Φαρμακοποιούς στο Δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 08-05-2019 | Συντάκτης:

Σε μία ακόμα χειροπιαστή δωρεά προς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προχώρησαν  οι Γάλλοι Φαρμακοποιοί που ταξίδευσαν ειδικά για το σκοπό αυτό στη χώρα μας και τον Δήμο Ήλιδας, με τρία φορτηγάκια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γάλλων Φαρμακοποιών “PHARMACIE HUMANITAIRE INTERNATIONALE BERRY”.

Οι Γάλλοι Φαρμακοποιοί οι οποίοι φιλοξενούνται τα τελευταία τρία χρόνια από τον Δήμο Ήλιδας και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η οποία ξεκίνησε με ενέργειες της κας Χριστίνας Λευκαδίτη – Καραγιάννη και της καλής σχέσης που έχουν αναπτύξει με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, έχουν ήδη δωρίσει στον Δήμο ένα εξοπλισμένο ασθενοφόρο που εν συνεχεία παραχωρήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο προς χρήση στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας για την ανάγκες της περιοχής μας, αλλά και ιατροφαρμακευτικό υλικό, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Από αυτή την συνεργασία και την ορθή ενημέρωση που έχουν σχετικά με τις ανάγκες του Νοσοκομείου, προέκυψε και η νέα δωρεά υλικού και εξοπλισμού ύψους 80.000 ευρώ. Μάλιστα, ανάμεσα στον εξοπλισμό που παραδόθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας από τους ίδιους τους Γάλλους Φαρμακοποιούς ήταν και μία χειρουργική κλίνη.

Όλος ο εξοπλισμός και το υλικό καταγράφηκε, μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε από υπαλλήλους του Νοσοκομείου και τους 8 Γάλλους Φαρμακοποιούς στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ενώ κατά την άφιξή τους, τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Ζάρρας, ενώ στο σημείο παρευρέθη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης.

Όλοι τους τόνισαν ότι η συνεργασία που έχει ανοίξει και έχει βρει την απαραίτητη ανταπόκριση από τον κύριο Χριστοδουλόπουλο, λειτουργεί προς όφελος του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια τα έξοδα φιλοξενίας των Γάλλων Φαρμακοποιών στον δήμο μας, οι οποίοι ταξιδεύουν στη χώρα μας με δικά τους έξοδα και με έξοδα της Οργάνωσής τους, αναλαμβάνει πλήρως ο Δήμος Ήλιδας, ενώ κατά την επίσκεψη γίνεται και ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος