FOLLOW US: facebook twitter

Και κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Ηλεία – Συμμετέχει στις έρευνες εξακρίβωσης των αιτιών της πυρκαγιάς στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει οι πυρκαγιές της Ηλείας, αφού εδώ και μερικές ημέρες στον νομό βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), το οποίο συμμετέχει στις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι ανώτεροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι οι πολλές και σχεδόν ταυτόχρονες εστίες είναι αποτέλεσμα εκούσιου εμπρησμού, δίχως όμως να μπορούννα προσδιορίσουν με ασφάλεια τα κίνητρα.

Για αυτό το λόγο, στην Ηλεία βρίσκεται πολυπληθές (τουλάχιστον 8 με 10 άτομα) μικτό κλιμάκιο, στο οποίο συμμετέχει και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), που συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις και μαρτυρίες από πολίτες της περιοχής, ωστόσο ακόμα δεν έχει προκύψει κάτι χειροπιαστό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσαγωγές υπόπτων ή συλλήψεις.

Προβληματισμό στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά βράδυ της Παρασκευής στην Αρτέμιδα του δήμου Ζαχάρως, την ώρα που οι περισσότερες δυνάμεις είχαν επικεντρωθεί στα μέτωπα της Ολυμπίας. Οι ομάδες περιπολίας, που συνεργάζονται με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, αντιλήφθηκαν άμεσα το συμβάν και έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο η ώρα και το σημείο αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος