FOLLOW US: facebook twitter

Και επίσημα… καύσωνας: «Σπάει» το φράγμα των 40 βαθμών ο υδράργυρος και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:

Το καλοκαίρι δείχνει τα «δόντια» του, κι είμαστε ακόμη στην αρχή!

Συγκεκριμένα, μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, με αποτέλεσμα να αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους -όχι πανελλαδικά- θα επικρατήσουν συνθήκες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως καύσωνας.

Σύμφωνα με το ileiakairos.gr και τον προγνώστη Θοδωρή Κονδύλη, συνθήκες καύσωνα περιμένουμε και σήμερα Πέμπτη, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου. Η αφρικανική σκόνη θα διατηρηθεί κατά περιόδους με αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα, ωστόσο φαίνεται να “φρενάρει” τις μέγιστες θερμοκρασίες. Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε το υπόλοιπο της εβδομάδας, με την επικράτηση -τις θερμές ώρες- ενισχυμένου βορειοδυτικού στα 5 μποφόρ δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες ευφλεκτότητας, ενισχύοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Προσοχή στις εξωτερικές εργασίες, απαγορεύεται η χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, περιμένουμε ένταση των συνθηκών καύσωνα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5. Η θερμοκρασία στους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Τέλος, την Κυριακή, περιμένουμε όμοιες συνθήκες. Άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, παραμένει ωστόσο σε επίπεδα καύσωνα.

Μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα

Το meteo.gr υπενθυμίζει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και τα συχνά χλιαρά ντους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος