FOLLOW US: facebook twitter

Καυστήρας και τουαλέτες στον ίδιο χώρο στο Ειδικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 08-12-2022 | Συντάκτης:

Καταγγελία από την πρ. Συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» μετά το τραγικό δυστύχημα με τον μαθητή στις Σέρρες

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Σε μια σοβαρή καταγγελία, προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Ήλις» Αγαθή Ρηγοπούλου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Σερρών μετά από έκρηξη του λέβητα.

Ο καυστήρας πετρελαίου και οι τουαλέτες για τους μαθητές με αναπηρίες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου βρίσκονται στον ίδιο χώρο και ακριβώς δίπλα από την αίθουσα που κάνουν μάθημα! Το σοβαρό αυτό θέμα, το είχε θίξει και σε παλαιότερη ανάρτηση της όπου αναφερόταν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία της πόλης του Πύργου (κείμενο που είχε φιλοξενήσει η Πρωινή), και μάλιστα τόνισε τους κινδύνους που εγκυμονεί η ύπαρξη του καυστήρα πετρελαίου στις τουαλέτες των μαθητών.

Μετά το τραγικό περιστατικό με τον 11χρονο μαθητή που συγκλόνισε όλη την χώρα, επανήλθε στο θέμα και μετά από νέα επίσκεψη της στο Ειδικό Σχολείο Πύργου, όπου φωτογράφισε το χώρο, επισήμανε: «Σας μεταφέρω αυτό που αντίκρισα. Όλα μαζί. Τουαλέτες, καυστήρας, ντεπόζιτο πετρελαίου χωρίς εξαερισμό και όλα αυτά σε ένα Ειδικό Σχολείο. Εντωμεταξύ έχει ζητηθεί επανειλημμένα να δουν τον καυστήρα για να ανάψουν καθώς χειμώνας και κρυώνουν τα παιδιά κι ακόμα περιμένουν…

Ο καυστήρας αυτός είναι πολύ παλιός μέσα στις τουαλέτες ΑΜΕΑ, χωρίς εξαερισμό.

Έτσι και εκραγεί καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;

Το άλλο που εντόπισα είναι το αποχετευτικό σύστημα, έχει διαλυθεί υποδαπέδια με αποτέλεσμα να μυρίζει όλος ο χώρος, καθώς και μέσα στην αίθουσα που είναι παιδιά με βαριά αναπηρία. Το προσωπικό διαμαρτύρεται αλλά φωνή βοώντος…

Έχουν φέρει υδραυλικό έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα, πρέπει να σπάσουν όλο το χώρο να γίνουν έργα. Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Πύργου είναι γνώστης του σοβαρού αυτού θέματος και όπως πληροφορηθήκαμε, βρίσκονται σε εξέλιξη, οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του.

Γιάννης Πλεμμένος, αντιδήμαρχος Παιδείας: «Έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες…»

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, τοποθετήθηκε για το θέμα του καυστήρα στο Ειδικό Σχολείο Πύργου υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη κινήσεις τις απαραίτητες διαδικασίες για να δοθεί λύση. Αναλυτικότερα, δήλωσε: «Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μεταφέρθηκε στα Λαστέικα το 2018 παρά τη σημαντική έλλειψη χώρων και τα προβλήματα που παρουσίαζε το κτίριο, με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εδώ και δυόμισι χρόνια γνωρίζοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες  και έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους να βρεθούν λύσεις τόσο όσον αφορά στην μεταφορά του λέβητα όσο και στην επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και της αποχέτευσης του σχολείου.

Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος προκειμένου να μεταφερθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ήδη υποβληθεί φάκελος προς την ΚΤΥΠ –την αρμόδια υπηρεσία – προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ειδικό χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Παράλληλα για την ασφάλεια των μικρών μαθητών έχουμε πραγματοποιήσει τρεις ελέγχους προκειμένου να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη σχολική μας μονάδα.

Το ενδιαφέρον μας για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαστεΐκων δεν ξεκίνησε σήμερα κι ούτε θα πάψει να υφίσταται. Είμαστε ενεργά δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό με την διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και μαζί έχουμε εξετάσει χώρους προκειμένου να προχωρήσουμε στη μετεγκατάσταση αυτής της σχολικής μονάδας εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών ακόμα και όταν θα έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα καθώς η ευαισθησία μας για το μέλλον του τόπου μας δεν ξεκίνησε ξαφνικά μέσα σε μία ημέρα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος