FOLLOW US: facebook twitter

Καμπάνια ενημέρωσης για το εργασιακό νομοσχέδιο στην Αμαλιάδα από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ήλιδας

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτική

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε από την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ήλιδας, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου στον κεντρικό πεζόδρομο της Αμαλιάδας, καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων του κόμματος ενάντια στο σχέδιο-οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Στις δράσεις που αναπτύχθηκαν, παράλληλα με τη συζήτηση με τη νεολαία της πόλης και τον κόσμο της εργασίας, έγινε το μοίρασμα ενημερωτικού υλικού ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν και οπτικοακουστικό υλικό από videowall με στοχευμένα video του κόμματος για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά.

Το νομοσχέδιο καταργεί το οκτάωρο και παράλληλα μειώνει μισθούς, επιβάλλει τη δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών και τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών. Καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις. Περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της απεργίας ενώ παράλληλα στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων με τιμωρητικές διατάξεις για την αποτροπή της συμμετοχής τους στη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει  το πραγματικό της πρόσωπο. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, βάζοντας στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας. Με όχημα αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο, εφαρμόζει το «σχέδιο» της για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φθηνής και ελαστικής εργασίας, χωρίς ρύθμιση, κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και αγωνίζεται για να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Μαζί με την κοινωνία που χειμάζεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος