FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: «Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα»

Ημερομηνία: 05-08-2020 | Συντάκτης:

Σε 121 ανήλθαν χθες οι νέες μολύνσεις από τη νόσο Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή 13 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Δεν καταγράφηκε νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Η αύξηση κρουσμάτων οδήγησε τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να επιστρέψει στις ενημερώσεις, στο πλευρό του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην υπάρξει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Δήλωσε επίσης πως αυτή τη στιγμή, ένα κρούσμα μολύνει ακόμα ένα άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι η επιδημία διατηρείται και αν συνεχίσουμε έτσι θα οδηγηθούμε σε αύξηση μολύνσεων και κρουσμάτων. Όσο για τη χρήση μάσκας, δήλωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα καθιερώνουν και επιβάλλουν τη χρήση της ενώ σημείωσε οτι οι ασπίδες υπολείπονται σε προφύλαξη της μάσκας.

Είπε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, αλλά επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού.

Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα αυξάνεται η διασπορά και έφερε ως παράδειγμα τα κρούσματα σε γάμους. Πρόσθεσε ότι πλέον καταγράφονται κρούσματα σε πιο νεαρές ηλικίες. Τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά.

Δεν είναι απλή γρίπη, υπογράμμισε. Η ζέστη δεν επαρκεί για να περιορίσει τον ιό, πρόσθεσε, καθώς ο ιός βρίσκει εστίες υπερμετάδοσης.

Αυτό το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο.

Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια ανακοίνωσε απαγόρευση διεύλευσης από Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί ενώ τόνισε οτι μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων εγκαθίσταται από Δευτέρα. Από 16 Αυγούστου όποιος διέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωσης.

Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, επέκταση της λίστας για την υποχρεωτική μάσκα και επιβολή πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, την ώρα που τα γλέντια που ακολουθούν αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις εξελίσσονται σε «βόμβες διασποράς» του κορονοϊού.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους που υπάρχει επαφή με το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος