FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπάνα» 14 μηνών φυλάκισης στον «τσολιά» από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας

Ημερομηνία: 29-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το (αυτόφωρο) Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας χθες το μεσημέρι στον γονιό που πρωταγωνίστησε στην πανελλαδική κοινή γνώμη το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω της αμφίεσής του ως τσολιά κατά την εμφάνισή του στα δικαστήρια.

Στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή δώδεκα μηνών για το άρθρο 285 περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (μη χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού) και τεσσάρων μηνών για εξύβριση, η οποία καθορίστηκε από την έδρα στους 14 μήνες κατά συγχώνευση. Παράλληλα, αθωώθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, ενώ στη συνέχεια άσκησε έφεση επί των καταδικαστικών αποφάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος χθες δεν προσήλθε στο δικαστήριο ντυμένος ως τσολιάς, αλλά επέλεξε να ντυθεί με casual ένδυση. Υπενθυμίζεται ότι είχε υποβληθεί εις βάρος του σχετική μήνυση από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Ο συνήγορος του εκπαιδευτικού, Θεόδ. Αντωνόπουλος, δήλωσε:

«Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος με πρόθεση χειραγώγησε και χειραγωγούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη θυγατέρα του και μαθήτρια του Σχολείου να μη φέρει εσκεμμένα τη μάσκα, με το πρόσχημα ότι θα έπρεπε είτε το κράτος είτε η Εισαγγελία είτε οι εκπαιδευτικοί να της χορηγούν μάσκα υψηλών προδιαγραφών κι όχι χειρουργική. Όλος αυτός ο ισχυρισμός κατέρρευσε και τον καταδίκασε για την παράγραφο του άρθρου 285, με την επιβαρυντική περίσταση μάλιστα (…) Καταδικάστηκε και για την εξύβριση που τέλεσε σε βάρος του δασκάλου. Εκμεταλλεύτηκε μια προηγούμενη “εκπαιδευτική”συμπεριφορά του δικαστηρίου, διότι έχει καταμηνυθεί πάλι για το ίδιο αδίκημα και η μήνυση εκκρεμεί (…)».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Γιάννης Σπηλιόπουλος, δήλωσε:

«Το δικαστήριο κατέληξε σε μια ετυμηγορία ενοχής αναφορικά με το θέμα της μη εφαρμογής του μέτρου της χρήσεως της μάσκας, ενώ κατά την άποψή μας και σε νομικό επίπεδο απεδείχθη ότι δεν υπάρχει αξιόποινη συμπεριφορά. Υπήρξε απαλλαγή για το σκέλος της συκοφαντικής δυσφήμησης και μια πολύ ελαφρά ποινή για το θέμα τη εξύβρισης για μια ανάρμοστη φράση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, κατόπιν αγανακτήσεως για όλα αυτά που γίνονται. Θα ήθελα να τονίσω ότι ως πρόσωπο και ως υπερασπιστής δεν έχουμε καμία σχέση με θέματα αρνήσεως χρήσεως μάσκας ή αρνήσεως εμβολιασμού. Είμαστε υπέρ αυτών των διαδικασιών, θεωρούμε ότι είναι άκρως απαραίτητα. Αντιμετωπίσαμε αμιγώς νομικά το συγκεκριμένο ζήτημα σήμερα και με κάθε σεβασμό απέναντι και στους εκπαιδευτικούς και  στο γενικό πρόβλημα. Ασκήσαμε ήδη έφεση και θεωρούμε ότι στον δεύτερο βαθμό θα αξιολογηθεί κατά το πρέπον και προσήκον μέτρο η συμπεριφορά τους εντολέως μου και είμαστε σίγουροι ότι θα απαλλαχθεί»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος