FOLLOW US: facebook twitter

«Κάθε κουτί, μετράει!»

Ημερομηνία: 20-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpeltsos-kouti

Πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής κουτιών αλουμινίου στον Πύργο

«Κάθε κουτί, μετράει» είναι το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο Δήμο Πύργου και θα αφορά τα κουτιά μπύρας και αναψυκτικών που χρησιμοποιούν οι δημότες εκτός σπιτιού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τρέχει στην Ελλάδα την τελευταία διετία και υλοποιείται από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου στο πλαίσιο αντίστοιχου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Η κ. Ζωή Καραμπασιάδου, εκπρόσωπος του προγράμματος «Κάθε κουτί μετράει» και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης Διονύσης Μπέλτσος, ανακοίνωσαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης, τη νέα αυτή συνεργασία, το αποτέλεσμα της οποίας πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, τα έσοδα που θα προκύπτουν από την πώληση του αλουμινίου θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Το πρόγραμμα «κάθε κουτί μετράει» έχει σαν στόχο την επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση στην ανακύκλωση του κουτιού μπύρας αναψυκτικού που χρησιμοποιείται εκτός σπιτιού. Ο Δήμος Πύργου στην ευαισθητοποίηση έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα και είναι πολύ μεγάλη μας τιμή και χαρά να είμαστε εδώ, να συνεργαζόμαστε και να βλέπουμε τέτοια βήματα προόδου να γίνονται στην ευαισθητοποίηση της ανακύκλωσης» επισήμανε η κ. Καραμπασιάδου.

Ακολούθως ο κ. Μπέλτσος, αναφέρθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από το πράσινο σημείο της οδού Φωκίωνος. «Την Τετάρτη κατά την παρουσίαση του νέου πράσινου σημείου, θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε και τον εξοπλισμό του «κάθε κουτί μετράει» που πρόκειται για έναν ειδικό κάδο με πρέσα στον οποίο θα ρίχνονται τα κουτάκια. Ο κάδος αυτός θα χωρά περίπου 800 κουτιά από μπύρα και αναψυκτικά».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα  υπογραφεί και μια τριμερής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύργου, της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου και ενός Φιλανθρωπικού ιδρύματος που δραστηριοποιείται στην περιοχή και τα έσοδα από την πώληση του αλουμινίου θα πηγαίνουν για καλό σκοπό. «Ο Πύργος, είναι η δεύτερη πόλη μετά την Αθήνα, που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα παραλάβει τον σχετικό εξοπλισμό. Θεωρώ πως ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί και όπως έχω ξαναπεί, η πόλη αυτή θα γίνει πρότυπο ανακύκλωσης. Έρχονται πολύ καλά πράγματα στην πορεία. Ήδη η κ. Καραμπασιάδου με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που έχει, θα μπορεί να μας φέρει σε επαφή και με κάποιους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να μας βοηθήσουν και στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και όσο αφορά τη τεχνογνωσία στα θέματα ανακύκλωσης και στον εξοπλισμό. Παράκληση προς όλους λοιπόν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση γιατί… Κάθε κουτί μετράει!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος