FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Τζαβάρας: «Πρέπει να αναθεωρηθεί το πλαίσιο άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου»

Ημερομηνία: 29-08-2022 | Συντάκτης:

Τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών σχολίασε ο βουλευτής Ηλείας σε τηλεοπτική συνέντευξη

Το ραντεβού των απαντήσεων δίνεται για τη Δευτέρα για την «κυρίως έρευνα της υπόθεσης αυτής, η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή, αφού αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος», όπως σημείωσε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σχολιάζοντας στην τηλεόραση BEST και στον δημοσιογράφο Θέμη Κανελλόπουλο, τα όσα προέκυψαν από τη συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Τζαβάρας έδειξε τον δρόμο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας, της οποίας και είναι μέλος, τονίζοντας ότι εκεί θα φανεί η αλήθεια, όπως και στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί. «Ο κόσμος ζητά να μάθει την αλήθεια και ο Πρωθυπουργός έχει πει πως θα αγωνιστούμε όλοι για να έρθουν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης. Εγώ συμμετέχω στην Επιτροπή και θα επιδιώξω να υπάρξει κάλυψη από άπλετο φως της υπόθεσης αυτής».

 Ο Ηλείος βουλευτής πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι  του αρκεί η πρωθυπουργική διαβεβαίωση, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει πλήξει τα χώρα. «Μέγα σφάλμα το οποίο έχει συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος και για το λόγο αυτό όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγησε, θυσίασε δύο από τα πολύ βασικά στελέχη».

Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε το ότι δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση για το λόγο που παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης και «πως αυτό είναι ένα θέμα, ένα είναι βέβαιο για κατασκοπεία ή για… τρομοκρατία δεν πρέπει να είναι», σχολίασε και αναφέρθηκε στην έννοια του λόγου εθνικής ασφάλειας

«Υπάρχει ένα θέμα με αυτούς τους λόγους γιατί δημιουργούν ένα ευρύχωρο πλαίσιο στο οποίο μπορεί να χωράει το οτιδήποτε» και επισήμανε πως η  δική του συμμετοχή στοχεύει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του πλαισίου για την όσο το δυνατόν περιοριστική λειτουργία των λόγων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Είναι ένα δικαίωμα ατομικό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Με τη συμμετοχή μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω στο να υπάρξει μια συναινετική -και μετά από διαβούλευση- αναθεώρηση αυτού του πλαισίου, ώστε να λυθούν σημαντικά προβλήματα όπως το να μην είναι αιτιολογημένη η διάταξη που επιβάλλει άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η αιτιολογία αποτελεί μια θεσμική εγγύηση ότι δεν θα γίνονται καταχρήσεις ή προσχηματικές άρσεις, όπως και να αναφέρεται και το όνομα στην αρμόδια Εισαγγελέα εκτός από το τηλέφωνο (…)», είπε μεταξύ άλλων.  Ο Κώστας Τζαβάρας δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι η υπόθεση έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι έχει πλειοψηφία 157 βουλευτών, και δήλωσε πως η πολιτική διαμάχη είναι για το καλό της Δημοκρατίας «τα ερωτήματα που γίνονται πρέπει να απαντώνται και κυρίως οι απαντήσεις να έρθουν τεκμηριωμένες μέσα από την έρευνα που θα κάνει η Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από τις συνεδριάσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος