FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Δελέγκος: «Η νίκη στη Ν. Ερυθραία μας δίνει ώθηση για την συνέχεια»

Ημερομηνία: 25-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Κοροίβου μίλησε στην «Πρωινή» για το μεγάλο «διπλό» στην Ν. Ερυθραία και τους στόχους της ομάδας στην φετινή Α2

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος πέτυχε το Σάββατο την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Elite League  (Α2 Εθνική), κόντρα στον ισχυρό Πανερυθραϊκό, με πολύ πειστική εμφάνιση, με πάθος στο παιχνίδι του, με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, με ενέργεια στην άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση. Η ομάδα της Ηλείας στο τρίτο παιχνίδι του πρωταθλήματος έδειξε ένα μέρος από τις δυνατότητές της και ο  προπονητής του Κοροίβου, Κώστας Δελέγκος, μίλησε στην «Πρωινή» για την μεγάλη νίκη των κυανόλευκων, πιστώνοντας την επιτυχία στους παίκτες του.

Ο 38χρονος coach ανέφερε αρχικά ότι ήταν μια νίκη ψυχολογίας που τονώνει το ηθικό της ομάδας, αλλά όχι νίκη… απαντήσεων: «Ήταν μια νίκη ψυχολογίας για μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα του πρωταθλήματος, που είχε ξεκινήσει με δύο στα δύο. Δεν νιώθουμε όμως την ανάγκη να δώσουμε απαντήσεις σε κανέναν. Είμαστε μια νεανική ομάδα, με μικρό ροτέισον, που δουλεύουμε σκληρά και η νίκη πιστώνεται 100% στους παίκτες. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι αλλά από την β΄ περίοδο και μετά, βγήκαν μπροστά όλοι οι παίκτες, παρά τις αντιξοότητες. Έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν σε άμυνα και επίθεση. Ήταν μια πειστική εμφάνιση, ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο και η μεγάλη προσπάθειά μας ανταμείφθηκε με τη νίκη. Την χρειαζόμασταν πολύ, καθώς οι δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάναμε πολλά λάθη στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα και θεωρώ ότι είμαστε μια υπολογίσιμη ομάδα στην κατηγορία. Δεν πετάμε όμως στα σύννεφα, το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό και είμαστε ακόμα στην αρχή».

«Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Στην ερώτησή μας αν το πιο βατό πρόγραμμα που έρχεται τις επόμενες τρεις αγωνιστικές κόντρα σε τρεις νεοφώτιστες στην Α2, Μεγαρίδα εντός, Αίαντα Ευόσμου εκτός και Ερμή Σχηματαρίου εντός, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα, ο Κ. Δελέγκος απάντησε: «Καταρχάς δεν θεωρώ ότι στην Α2 υπάρχει βατό πρόγραμμα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό, ο καθένας μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Σίγουρα όμως η νίκη στην Ν. Ερυθραία, μας δίνει ώθηση για την συνέχεια. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και τους χρειαζόταν μια νίκη για να τονωθεί η ψυχολογία τους, και τους πιστώνεται 100%. Θέλουμε αυτή η νίκη να γίνει οδηγός για τα επόμενα παιχνίδια, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε».

Όσο για το αν ο στόχος είναι η οχτάδα και η συμμετοχή στα πλέι-οφ, ο τεχνικός του Κοροίβου, απάντησε πως η ομάδα πρέπει να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό στην περίπτωσή μας δεν αποτελεί δήλωση «κλισέ». Το πλάνο μας ήταν διαφορετικό το καλοκαίρι, αλλά δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να φέρουμε παίκτες. Δεν είναι διόλου εύκολο να φέρεις παίκτες στην επαρχία, είναι γνωστό αυτό. Με τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα και εννοώ το μικρό ροτέισον, πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση μέχρι τον Δεκέμβριο που θα ανοίξουν οι μεταγραφές, και από κει και πέρα θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Αυτή τη στιγμή στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και από τα Χριστούγεννα και μετά που θα προσθέσουμε παίκτες στο ρόστερ θα μπορούμε να μιλήσουμε για μακροπρόθεσμο στόχο. Έχουμε νεανικό ρόστερ, έξι παίκτες είναι 22-23 χρονών παιδιά, που πρέπει να πατήσουν πιο καλά στην κατηγορία. Χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου για να δείξουμε αυτό που μπορούμε». 

Το προσεχές Σάββατο, στις 5μ.μ., ο Κόροιβος θα υποδεχτεί στην Ήλιδα την νεοφώτιστη Ν.Ε. Μεγαρίδος, η οποία έχει και αυτή 1 νίκη και 2 ήττες, για την 4η αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος