FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Δελέγκος: «Διαφορετικό το παιχνίδι φέτος με τους δύο ξένους»

Ημερομηνία: 11-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος ξεκίνησε με ήττα το πρωτάθλημα της «Elite League Ερρίκος Ντυνάν» στο Ψυχικό από την ομώνυμη πανίσχυρη ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα, που είναι ακόμα πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι που πήρε την άνοδο στην Basket League (δεν μπόρεσε να δηλώσει συμμετοχή), με την προσθήκη και του εξαιρετικού Αμερικανού γκαρντ Σέγκου.

Ο προπονητής του Κοροίβου, Κώστας Δελέγκος, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, στις δηλώσεις του ανέφερε πως η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη πνευματικά για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Ο Πατρινός Coach ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να ευχηθώ καταρχάς καλή χρονιά με υγεία, σε όλες τις ομάδες, σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές. Σίγουρα δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που την περσινή χρονιά ουσιαστικά ανέβηκε στην Basket League, κράτησε έναν μεγάλο κορμό από τους παίκτες που είχε και ενισχύθηκε με έναν Αμερικανό παίκτη που είναι καταπληκτικός, πάρα πολύ καλός σκόρερ, πάρα πολύ καλός παίκτης. Όταν έρχεσαι να αντιμετωπίσεις μια ομάδα σαν το Ψυχικό με τόση πολλή ποιότητα γιατί έχει, για μένα, την πιο έξυπνη ομάδα στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια, πάρα πολύ καλό προπονητή, παιδιά που ξέρουν αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος να παλέψεις για κάθε κατοχή. Όταν ξεκινάει το α΄ δεκάλεπτο και δεχόμαστε 34 πόντους αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πνευματικά δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι. Το να κερδίσεις εκτός έδρας μια ομάδα σαν το Ψυχικό, δεχόμενος 97 πόντους, είναι απίθανο, όσες φορές και να παίξουμε θα ξαναχάσουμε αν φάμε 97 πόντους. Στην επίθεση βάλαμε 87 πόντους, αλλά το παιχνίδι χάθηκε ουσιαστικά στην άμυνα. Δεν ήμασταν καθόλου σκληροί σήμερα, δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε με κανένα τρόπο τον Σέγκου, που ήταν πάρα πολύ καλός. Παρόλες τις διαφορετικές άμυνες που δοκιμάσαμε, έβρισκε πάντα τον τρόπο να σκοράρει».

«Είμαστε αρκετά πίσω»

Όσο για την κατάσταση στον Κόροιβο, τόνισε πως η ομάδα είναι αρκετά πίσω: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά πίσω και λόγω σχεδιασμού και από άποψη ρόστερ, έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε, το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο. Δυστυχώς πρέπει μέχρι τα  Χριστούγεννα να πορευτούμε με 9 παίκτες, που αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα και δεν το λέω σαν δικαιολογία. Η ήττα η σημερινή είναι καθαρά θέμα πνευματικής συγκέντρωσης και αντιμετώπισης του αγώνα. Πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και να δούμε στο τέλος τι μπορούμε να κάνουμε».

«Αλλάζει το παιχνίδι με τους δύο ξένους»

Τέλος, για το νέο πρωτάθλημα και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με τους δύο ξένους παίκτες, ανέφερε: «Αυτό που αποκόμισα είναι ότι ενδεχομένως φέτος, με την παρουσία δύο ξένων παικτών, ίσως να είναι λίγο πιο διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, να μειωθεί λίγο το μεγάλο ποσοστό τακτικής που υπήρχε, γιατί παίκτες όπως ο Σέγκου είναι πάρα πολύ καλοί στα ατομικά τους χαρακτηριστικά, μπορούν να παίξουν πολύ καλά στο ένας εναντίον ενός, θα αλλάξει λίγο το παιχνίδι και πρέπει κι εμείς να προσαρμοστούμε σε αυτό το στιλ σαν ομάδα. Εύχομαι το καλύτερο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί παλέψαμε, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις παρότι είμαστε λίγοι παίκτες και σηκώνουμε το κεφάλι και δουλεύουμε για το επόμενο ματς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος