FOLLOW US: facebook twitter

Ισχυρή αντίδραση από τους κατοίκους του Επιταλίου – Λαϊκή συνέλευση χθες για το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στο πρώην ΑΙΓΑΙΟΝ

Ημερομηνία: 11-11-2019 | Συντάκτης:

Η πιθανολογούμενη έλευση μεταναστών και προσφύγων στην Ηλεία και η φημολογούμενη εγκατάσταση τους σε ανοιχτού τύπου camp στο πρώην εργοστάσιο ΑΙΓΑΙΟΝ, προκάλεσε την ισχυρή αντίδραση των κατοίκων του Επιταλίου. Έτσι χθες το απόγευμα, με απώτερο στόχο να ενημερωθούν αρμοδίως για το τι πραγματικά ισχύει και το τι όχι, το τοπικό συμβούλιο Επιταλίου διοργάνωσε στην πλατεία λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που γρήγορα μετατράπηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού αφενός  στο κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου δεν ανταποκρίθηκε κανένας θεσμικός φορέας και αφετέρου η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης γιγάντωσε τις αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ κ. Γιάννης Μπαλάσκας μαζί με τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Γκιόκας, επισήμαναν ότι δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο ακόμα και η όποια ενημέρωση έγινε με πληροφορίες από τον τοπικό τύπο. Ωστόσο η πλειονότητα των συγκεντρωμένων κατοίκων, δήλωσαν αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική, τονίζοντας ότι το Επιτάλιο είναι μια σχετικά υποανάπτυκτη περιοχή με μεγάλες ανάγκες και η μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο φοβούνται ότι θα είναι μη διαχειρίσιμο. Ανέφεραν ακόμα ότι εάν επρόκειτο για λίγες μόνο οικογένειες προσφύγων, τα πράγματα θα είναι αλλιώς, αλλά ο αριθμός των 500 και 1000 ατόμων, μπορεί να μετατρέψει την περιοχή σε δεύτερη Μόρια. Η λαϊκή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς ωστόσο να καθησυχάσει κανένας, γι αυτό και τις επόμενες ημέρες θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος