FOLLOW US: facebook twitter

Ισχυρά φαινόμενα στην Ηλεία: Καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση θερμοκρασίας φέρνει ο «Γηρυόνης»

Ημερομηνία: 25-11-2019 | Συντάκτης:

Μετά τη «Βικτώρια» που σάρωσε την χώρα, ο «Γηρυόνης», το νέο κύμα κακοκαιρίας, πλήττει από τα ξημερώματα την Ηλεία με πολύ θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Δήμοι, Περιφέρεια και Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα έχοντας ήδη συντονίσει τη δράση τους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ποσότητες νερού που αναμένεται να πέσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ λοιπόν, σήμερα Δευτέρα από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας και την Τρίτη κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ συνολικά θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα.

Στην Ηλεία σύμφωνα με τα στοιχεία του ileiakairos και του προγνώστη Θοδωρή Κονδύλη, σήμερα Δευτέρα αν και ο καιρός αρχικά θα παρουσιάσει ύφεση θα επιδεινωθεί εκ νέου κατά την διάρκεια της ημέρας με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τρίτη, περιμένουμε βελτίωση του καιρού, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές και ασθενείς βροχές. Άνεμοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα επικρατήσει βροχερός καιρός.

Προσοχή εφιστά ο αντιπεριφερειάρχης

Με ανακοίνωση του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, εφιστά την προσοχή στους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών καθώς και κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι κλπ να απομακρυνθούν τόσο οι ίδιοι με τις οικογένειες τους καθώς και να απομακρύνουν ζώα κλπ σε ασφαλή σημεία.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες

μετακινήσεις έως και τις απογευματινές ώρες σήμερα 25-11-2019, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται ανά τακτά

διαστήματα από τους αρμόδιους για την εξέλιξη των φαινομένων και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π. που ήδη είναι αναρτημένες στο site της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Γηρυόνης. Στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος