FOLLOW US: facebook twitter

Ιστορική μέρα για τη Βουπρασία!: Εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας η Υδροδότηση από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συντάκτης:
-Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος και ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,Γ .Λέντζας
-Με την ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του 2023, η Βουπρασια θα έχει πόσιμο και άφθονο νερό για τους δημότες της

Τα οφέλη του νέου έργου υδροδότησης της  Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνείου ανέλυσαν χθες το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Λεχαινών ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, ΒασίληΓιαννόπουλο, τονιζοντας ότι με ένα τέτοιο έργο ύψους 9,1 εκατ. ευρώ αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο κ. Λέντζας χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για τον Δήμο, και ιδιαίτερα για τη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας, υπενθυμίζοντας ότι το μήνυμα της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν «Για έναν Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει».

«Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού στο τέλος του 2023, η Βουπρασια εξασφαλίζει πόσιμο και σε μεγάλη ποσότητα νερό, δίνοντας ολοκληρωμένη λύση σε ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών των Συνδημοτών μας. Το έργο συμβάλλει επίσης  στην οικονομία του Δήμου, αφού στην υπάρχουσα κατάσταση λειτουργούν 35 αντλιοστάσια ,καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες σε ενέργεια και χρήμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη μας , Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  Βασίλη Γιαννόπουλο και όλη την Περιφερειακή Αρχή, γιατί χωρίς τη δίκη τους οικονομική αρωγή, δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Ευχαριστώ επίσης τους Αντιδημάρχους μου, την Τεχνική Υπηρεσία, και την Υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου μας, για τις άοκνες προσπάθειες τους.  Πιστεύω πώς τα καλύτερα για τον Δήμο μας και τους Δημότες έρχονται στο μέλλον».

Από τη πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος Β. δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενός έργου πολύ σημαντικού, ενός έργου υποδομής πουα φορά στην υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Ικανοποιείται ένα χρόνιο και απόλυτα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Βουπρασίας, οι οποίοι σαφέστατα και αναμφίβολα έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν ενός σύγχρονου δικτύου υδροδότησης που θα τους εξασφαλίζει ασφαλές πόσιμο νερό.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι στην κατάσταση αυτή τη δύσκολη που βιώνουμε, και παρά τις αντιξοότητες που   σε όλους μας η πανδημία, δεν σταματάμε να εργαζόμαστε και δε σταματάμε να προγραμματίζουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που αναβαθμίζουν τη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Ηλείας. Το έργο αυτό, είναι αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα».

Τέλος, τον λόγοπήρε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ανδραβίδας-ΚυλλήνηςΓ. Τσουραπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο Τεχνικό μέρος του έργου και ως προς το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης.

«Εμείς από τη πλευρά μας ως υπάλληλοι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την υλοποίηση  των οραμάτων που έχει θέσει ο Δήμαρχος και των προτεραιοτήτων. Δουλεύουμε αρκετές ώρες και εκτός ωραρίου για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, όμως σας πληροφορώ ότι η χαρά που απολαμβάνουμε όταν εντάσσονται τέτοια έργα, είναι και μια προσωπική δικαίωση των κόπων και των ανθρώπων που δουλεύουν», επισήμανε.

Το έργο αφορά στην κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου με αφετηρία τον χώρο εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου του φράγματος. Με την προτεινόμενη πράξη θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του έργου νέο αντλιοστάσιο θα κατασκευαστεί σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στο χώρο του διυλιστηρίου πλησίον της υφιστάμενης Δεξαμενής Αποθήκευσης επεξεργασίας Νερού και θα ανυψώνει το νερό στη νέα δεξαμενή απόδοσης, Δεξαμενή Αποθήκευσης στην κορυφή του λόφου πλησίον του οικισμού Μπορσίου στην οποία θα έρχεται το νερό από το νέο Αντλιοστάσιο του Διυλιστηρίου διαμέσου αγωγού μήκους 2300μ, το δίκτυο των αγωγών μετά τη νέα δεξαμενή ακολουθεί την πορεία του ασφαλτοστρωμένου δρόμου από το Μπόρσι- Άγιο Αθανάσιο-Ψάρι-Βάρδα- και διακλαδίζεται ώστε να τροφοδοτήσει με νερό τους τοπικούς υδατόπυργους των οικισμών της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος