FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ιστορία της τέχνης στο Εργαστήρι Ζωγραφικής

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Πύργου ξεκινά έναν κύκλο διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό από 9/3/2020 έως 15/6/2020, με ελεύθερη είσοδο, στο χώρο του εργαστηρίου (Ερμού 101 & Παιωνίου).

Στόχος είναι να εξοικειωθεί το κοινό με την ιστορία των εικαστικών τεχνών στην Ευρώπη και με συγκεκριμένες καλλιτεχνικές περιόδους, ρεύματα και στιλ καθώς και σημαντικούς καλλιτέχνες και έργα που αναδείχθηκαν στις περιόδους αυτές κυρίως στη ζωγραφική αλλά και στη γλυπτική όσο και στην αρχιτεκτονική.

Η θεματική αφορά την πορεία της Τέχνης από την πρώιμη Αναγέννηση μέχρι το πρώτο μισό του 20ο αιώνα.  Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 19.00-20.30 από τον Νίκο Ζαριφόπουλο, πτυχιούχο του τμήματος Πλαστικών και Εικαστικών Τεχνών (Arts Plastiques) του Université Paris 1 Pathéon-Sorbonne καθώς και του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας (Lettreset Philosophie) του Université de Bourgogneό που εξειδικεύτηκε στη Φιλοσοφία της Τέχνης. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και κάτοχος Master στη Φιλοσοφία με κατεύθυνση στη Γνωσιοθεωρία & Μεταφυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η πρώτη διάλεξη θα έχει θέμα: «Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης, και στην εικαστική γλώσσα των μορφών και των χρωμάτων». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες στο τηλ. 2621037281 στην υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Αδαμαντία Τσακανίκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος